Profiel

Axel Daeseleire

Axel Daeseleire

Axel Dorothée Marc Daeseleire (Gent, 26 oktober 1968) is een Vlaams acteur en dj. Hij is bekend om zijn rollen in onder andere de internationaal gelauwerde tv-reeks Matroesjka's, en de speelfilms Team Spirit, Team Spirit 2 en De Hel van Tanger.

Tijdens zijn toneelopleiding aan de Antwerpse Studio Herman Teirlinck speelde Daeseleire een rol in de film Ad Fundum van Erik Van Looy. Nadien volgden diverse film- en televisierollen, onder andere in She good fighter, Thuis en Terug naar Oosterdonk. In 1998 vertolkte hij de hoofdrol in de film Dief!, gebaseerd op het leven van de Antwerpse boef Frans Van Reeth, beter bekend als 'Frans De Kleerkast'. Van 1999 tot 2002 brak Daeseleire door bij het grote publiek via zijn rol als Ben Vanneste in de politiereeks Flikken.

Hij speelt ook de hoofdrol in de VT4-serie Vermist als Eric Coppens.

In het voorjaar van 2007 zond vtm 'Celebrity Shock' uit. Axel was samen met zijn partner Anne De Baetzelier op avontuur in Peru. Daar ondergingen ze een 'reiniging' van het lichaam met een Ayahuasca brouwsel.

Behalve acteren en dj'en, schrijft Axel poëzie en is hij medeoprichter van het kunstenaarscollectief ADAMAVA. In 2005 verscheen zijn eerste poëziebundel Nachtdier (Berghmans Uitgevers). Tevens heeft Axel op dit moment een evenementenbureau dat exclusieve feestjes organiseert.

Axel Daeseleire woont in Antwerpen.

Bron: Wikipedia
  • Naam
  • Axel Daeseleire 
  •