Profiel

Jérémie Renier

Jérémie Renier

Jérémie Renier (Jean Lavandier) is geboren in Brussel op 6 janvier in 1981. Als kind stond hij al ophet toneel. Zo was de tienjarige Renier als figurant te zien in Les Sept Péchés Capiteaux en een jaarlater kreeg hij een rol in La Mélodie des Héros, een Belgisch-Zwitserse televisiefilm. Het was bijnavanzelfsprekend dat Renier na de middelbare school een opleiding als acteur aan de toneelschoolging volgen.

Dat deed Renier met succes en tijdens zijn studie stond hij veelvuldig op de planken, zoals in detitelrol van Pinocchio in het prestigieuze Théâtre Royal de Mons. Naast het spelen op de planken,bekwaamde Renier tijdens zijn studie in het spelen voor de camera. Zo deed hij auditie voor Toto lehéros van Jaco van Dormael. Renier werd finalist, maar werd uiteindelijk níet gekozen voor de rol.Maar hij liet zich niet uit het veld slaan: een rol in de film La Promesse, van de gebroeders Dardenne,volgde spoedig en was Reniers eerste volwassenrol in een film. Vervolgens speelde hij een hoofdrol inLes Amants Criminels van François Ozon en schitterde hij, naast niemand minder dan IsabelleHuppert, in Saint-Cyr van Patricia Mazuy.

Een beslissend moment in Reniers carriere was zijn deelname in de megaproductie Le Pacte desLoups van Christophe Gans. Met deze naam werd zijn naam als belangrijk acteur gevestigd en wordtRenier vandaag de dag gerekend tot een van Frankrijks meest talentvolle jonge acteurs.
  • Naam
  • Jérémie Renier 
  •