Profiel

Alderliefste

Alderliefste

Drie Nederlandse jongens en de Franse slag; dat is Alderliefste. De band bestaat sinds 1993 en heeft naam verworven door de jarenlange succesvolle optredens in vaderlandse kroegen en grandcafé’s van Amsterdam tot aan Maastricht. Optredens in ‘De vrienden van Amstel live’geven het trio meer nationale bekendheid.

In 2004 verschijnt het zelfgecomponeerde en Franstalige album Je Maintiendrai. Alderliefste maakt een soort ‘powerchanson’: nostalgie en rock, melodrama met een vleugje funk. Met een verblijf van 34 weken in de vaderlandse album top-100 wordt het album een zeer geslaagd debuut. De band wordt tweede op het Concours de la chanson van de Alliance Française in 2005. Samenwerkingen met de topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List enPaul de Leeuw leveren twee top 10 hits op: Laat me / Vivre en Une belle histoire / Een mooi verhaal. De band verschijnt bij diverse televisie- en radioprogramma’s, zoals Ivo Niehe’s TV show, Mooi!Weer de Leeuw, Evers staat op, Giel Beelen, Tros muziekcafé, wordt tweemaal Paradeplaat op Radio 2 en tourartiest op Radio 1.

Twee zomertournees door Frankrijk worden gedaan en steeds meer festivals weten de band te vinden. Zoals: bevrijdingsfestival Haarlem en Almere, Rigter Live, Zomerparkfeesten Venlo, straatfestival Zwolle en nog veel meer. In 2006 is de band twee avonden te gast bij Liesbeth List op het vedettegala in Carrsamen met Frank Boeijen, Mooi Weer de Leeuw en Ramses Shaffy. Kidsright zet de band in 2006 en 2007 met Shaffy op de DAM en in Nijmegen, live op TV 3 en de Leeuw haalt het trio er weer bij in zijn Nieuwjaarsshow 2007.
  • Naam
  • Alderliefste 
  •