Profiel

Faithless

Faithless

Faithless werd opgericht in 1995 en bestaat uit Rollo Armstrong, Sister Bliss enMaxi Jazz.

Maxi Jazz spendeert al jaren van zijn leven aan rappen bij de band, dj zijn op eenpiraatzender en het runnen van zijn eigen platenlabel. Zijn geloof, hij is boeddhist,zorgt voor zijn krachtige teksten en hij vormt al jaren het gezicht van de bandtijdens live-optredens. Sister Bliss is oorspronkelijk klassiek pianiste en produceertsuccesvol house muziek. Ze is zonder twijfel een van de beste vrouwelijke dj’s die erop de wereld rond lopen.

De CD Outrospective (2001) van de succesvolle Britse dance act Faithless isinmiddels goud en heeft behalve in Nederland, ook in Engeland, Denemarken, Noorwegen, Finland enIerland een top tien positie behaald. Het album bevat onder meer de singles Wecome 1 en Muhammad ali. In 1996 leverden zij hundebuutalbum Reverence en in 1998 opvolger Sunday 8pm. Met de verkoop van1,2 miljoen exemplaren van ‘Sunday 8 pm’, 1,5 miljoen exemplaren van'Reverence' en meer dan 4 miljoen singles wereldwijd kan Faithless zonder meeréén van de bestverkopende dance acts van Europa worden genoemd.

Rollo’s zus Dido zingt op elk van de drie Faithless albums een aantal nummers. Haardebuutalbum No Angel is in Nederland inmiddels platina. Het talent zit in de familie.Rollo heeft zelf eens bekend dat hij “geen instrument kan bespelen, niet in de maatkan dansen en geen melodieën kan onthouden”. Hij speelt niet live mee met deband, maar is er alleen in de studio’s bij. Dus vormen Sister Bliss en Maxi Jazz hetpublieke gezicht van de band.
  • Naam
  • Faithless 
  •