Profiel

Rene Froger

Rene Froger

René Froger (Amsterdam, 5 november 1960) werd geboren in de Amsterdamse Jordaan. Zijn vader, Bolle Jan, was eigenaar van het gelijknamige café in Amsterdam. Het café is de start van zijn muzikale carrière. In 1979 mocht hij op kosten van zijn vader zijn eerste single Disco a la carte opnemen. Zijn eerst succes behaalde Froger in 1988 met het nummer Winter in America, een cover van Gil Scott-Heron. Een jaar later breekt hij definitief door met het nummer Alles kan een mens gelukkig maken, geschreven door Henk Temming en Henk Westbroek.

Sinds 2005 vormt Froger met Gerard Joling en Gordon ‘De Toppers’. In mei 2009 vertegenwoordigen De Toppers Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival in Moskou. In 2010 staan De Toppers voor de zesde keer in de Amsterdam ArenA. Dit keer bestaat de samenstelling uit René, Gordon, Jeroen en Gerard die eerder de groep verliet.

In 2008 zetten René en Natasja zich als de drijvende kracht in voor de Voedselbank. Een realityserie met de Frogers volgt: "De Frogers: Effe Geen Cent Te Makken". In 2010 zit de zanger maar liefst 30 jaar in het vak. Ter ere hiervan volgt het jubileumalbum 'K Heb Je Lief - 50 Jaar De Muziek, M'n Fans, Het Leven. Op 2 november 2010 vierde Froger zijn 50ste verjaardag. Speciaal voor Froger werd er een optreden gepland in Koninklijk Theater Carré. Bekende artiesten zongen zijn grootste hits van de afgelopen 30 jaar. Op 3 november 2010 kreeg Froger uit handen van collega Jeroen van der Boom in RTL Boulevard een Lifetime award uitgereikt voor de verkoop van meer dan 5 miljoen geluidsdragers.

Froger is sinds 31 december 1991 getrouwd met Natasja Froger-Kunst, die nu bekend is als presentatrice bij RTL. Ze hebben twee kinderen: zoon Maxim (1995) en zoon Didier (1997). Uit een eerder huwelijk heeft Froger nog twee kinderen: dochter Natascha en zoon Danny. Froger is ook opa van kleindochter Charlie René. Bron: Wikipedia.
  • Naam
  • Rene Froger 
  •