Profiel

The Everly Brothers

The Everly Brothers

Isaac Donald Everly, geboren in 1937, en Philip Everly, geboren in 1939, staan bekend als The Everly Brothers. De gebroeders Everly behalen grote succes in de jaren vijftig met hits als Claudette, All I Have To Do Is Dream en Crying In The Rain.

The Everly Brothers zijn beïnvloed door rock & roll-, pop- en country muziek, en staan bekend om hun samenhangende, harmonieuze zangpartijen. Al op vroege leeftijd komen de broers in aanraking met muziek. De hele familie Everly treedt namelijk veelvuldig op in een radioshow. Midden jaren vijftig trekken de broers naar Nashville waar ze hun eerste single opnemen, welke helaas flopte. Later komt de single Bye Bye Love uit welke een groot succes wordt.

In 1958 komt het eerste album van The Everly Brothers uit. In 1960 tekenen de broers een contract bij Warner, waar ze meteen een aantal grote hits scoren. In de periode 1958 tot en met 2005 brengen The Everly Brothers maar liefst 42 albums uit! Hieronder vallen naast het zeer succesvolle album The Hollies (1966) een aantal compilatie- en live albums. Vanaf 1988 hebben de broers geen nieuwe muziek maar uitgebracht, maar ze staan ze nog steeds regelmatig live op de bühne!
  • Naam
  • The Everly Brothers 
  •