Profiel

Linda van Rijn

Linda van Rijn

Geïnspireerd door Suzanne Vermeer...
Linda van Rijn is een Nederlandse auteur van succesvolle, spannende vakantiethrillers. Ze studeerde literatuurwetenschappen en ging daarna in de reisbranche werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties, daarna als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Van Rijn schreef voor de lol verhalen, maar ze had nooit het doel om schrijver te worden. Dat veranderde plotseling na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Ze raakte geïnspireerd en besloot op dat moment om ook zelf aan de slag te gaan.

In 2011 debuteerde ze met de thriller Last Minute. En nog in hetzelfde jaar werd haar tweede boek Piste alarm uitgegeven. Ze hield het tempo er lekker in want binnen 4 jaar had ze 9 titels op haar naam staan. Alle boeken van Linda zijn duidelijk seizoensgebonden. Bekende zomerse thrillers van Linda van Rijn zijn Vakantievrienden, Zeezicht, Vive La France, Blue Curaçao en Villa Toscane. En Winterzon, Winterwereld, Off piste en Winterchalet spelen zich in de sneeuw af.

Bedacht
Maar had je er nu al jaren stiekem van gedroomd om Linda van Rijn in de supermarkt tegen te komen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Linda van Rijn is een pseudoniem en wie er precies achter haar guitige stockfoto gezichtje schuilgaat weet niemand. Ze is bedacht als ‘collega’ van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer. Om het nog wat ingewikkelder te maken: Suzanne Vermeer bestaat zelf ook niet: zij is het pseudoniem van duikschoolhouder Paul Goeken (overleden in 2011).

Over Linda van Rijn gaat uitgeverij Marmer nog steeds ietwat geheimzinnig te werk. Wel heeft uitgever Marc Gisbergen heeft inmiddels toegegeven dat Linda van Rijn en Sandrine Jolie, auteur van erotische thrillers, één en dezelfde persoon zijn.

Nederlandse Bestseller Top 60
Hoe je het ook went of keert: Linda leeft. Ze is een veelgelezen en geprezen schrijfster die iedere zomer én winter een zinderende thriller uitbrengt waar duizenden fans op wachten. Met succesvolle titels als Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva España, Off Piste, Villa Toscane, Ski Resort is ze inmiddels een gevestigd auteur. Haar boeken verschijnen steevast in de Nederlandse bestseller Top 60.
  • Naam
  • Linda van Rijn 
  • Nationaliteit
  • Nederlands 
  • Genres
  • Thrillers, Kinderboeken 
  • Uitgeverij
  • Uitgeverij Marmer, Uitgeverij Grote Letter Bibliotheek, Oorsprong, Uitgeverij
  • Social
  •  

Dominique had expres gewacht met antwoorden tot Maria dat had gedaan, maar die had binnen een uur teruggemaild dat ze het een goed idee vond en dat ze speciaal voor de gelegenheid wel iemand mee zou Tinderen, zoals zij het omschreef. Dat was niet gebeurd, al had ze in de drie maanden tussen dat mailtje en nu alweer twee kortstondige scharrels gehad. De ene man kende ze uit de kroeg en bleek getrouwd, van de andere wist Dominique het verhaal niet precies. Het enige wat Maria had verteld was dat hij te fout voor woorden was en dat ze hem snel weer gedag had gezegd. Dominique was niet verbaasd.

Linda van Rijn - De jaarclub (p. 12)

Linda van Rijn

'Ik bedenk eerst een verhaal, en daarna waar zich dat moet afspelen. De verhalen zitten gewoon in mijn hoofd of bedenk ik omdat ik iets meemaak en daar dan op doorfantaseer.'