Profiel

Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze

Mathijs Vrieze (1980) is een van Nederlands jongste TV-koks en bestsellerauteur van kookboeken. Door zijn toegankelijkheid is hij geliefd bij een brede doelgroep. De kern van Mathijs’ visie is gezond en lekker eten met het gebruik van duurzame en verse ingrediënten. Hij is van het échte koken. Zonder pakjes en poeders toch binnen een half uur de meest lekkere gezonde gerechten op tafel.

Van zijn eerste boek ‘Lekker eten en gezonder afvallen’ (april 2008) zijn inmiddels 75.000 exemplaren verkocht. Zijn tweede kookboek ‘Lekker en gezond koken met Mathijs’ was in de voorverkoop zo’n succes, dat nog voor de boeklancering de tweede druk werd besteld. Het 45.000-ste exemplaar is inmiddels over de toonbank gegaan en van zijn kookboek ‘Gezond en prijsbewust koken’ zijn sinds eind 2010 al meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

Middels verschillende tv- programma’s deelt hij zijn keukengeheimen en enthousiasme met Nederland. Mathijs presenteerde het gezellige tv-programma ‘Eten & Daten’ en aansluitend een serie van het biologische kookprogramma ‘Puur Smaak’ op RTL4. Ook was hij de vaste studiokok bij ‘RTLVandaag’ en in het lifestyleprogramma ‘4Me’ trok hij door het land op zoek naar lokale inspiratiebronnen voor zijn gezonde gerechten. Daarnaast is hij een graag geziene gast in programma’s zoals ‘Koffietijd’, ‘Shownieuws’, ‘EditieNL’ en andere lifestyleprogramma’s.
  • Naam
  • Mathijs Vrieze 
  • Genres
  • Kookboeken, Body & mind, School & studieboeken 
  • Uitgeverij
  • Hama Publishing