dan brown boeken volgorde

Wat is de juiste volgorde van de Dan Brown boeken?

Dan Brown is één van de succesvolste thrillerauteurs van het moment en brak wereldwijd door met o.a. De Da Vinci Code. Naast de Robert Langdon boeken serie, heeft hij ook een aantal losstaande boeken geschreven. Ben je benieuwd naar alle boeken van Dan Brown en wil je weten op welke volgorde je zijn boeken moet lezen? Daar geven wij hieronder antwoord op! De Robert Langdon boeken serie:

  1. Het Bernini mysterie
  2. De Da Vinci code
  3. Het verloren symbool
  4. Inferno
  5. Oorsprong

Overige boeken:

Wat is het verhaal van de Robert Langdon boeken?

Robert Langdon is hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek. Hij wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Deel 1. Het Bernini mysterieAngels and Demons In het onderzoeksinstituut CERN in Zwitserland wordt het levenloze lichaam van een wetenschapper gevonden. Hij is vermoord en zijn borst is gebrandmerkt met een mysterieus symbool. Robert Langdon wordt gevraagd naar CERN te komen om het symbool te duiden en hij ontdekt het onmogelijke: het symbool is afkomstig van een eeuwenoude broederschap die in het geheim opereerde en de vernietiging van het katholicisme nastreefde: de Illuminati. Maar die bestaan al decennia niet meer, of toch wel? Deel 2. De Da Vinci CodeThe Da Vinci Code In De Da Vinci Code komt Robert Langdon, een hoogleraar van Harvard, verschrikkelijk in de problemen. De curator van het Louvre, met wie hij een eigenlijk een afspraak heeft, is vermoord. En voor hij stierf schreef hij op de grond: _zoek Robert Langdon. Deel 3. Het Verloren SymboolThe Lost Symbol Robert Langdon wordt onder valse voorwendselen naar Washington gelokt: het epicentrum van de wereldmacht en de stad met de grootste geheimen uit de geschiedenis. Zijn goede vriend Peter Solomon, prominent lid van de vrijmetselarij en filantroop, is ontvoerd en verkeert in levensgevaar. Solomons kidnapper wil maar één ding: dat Langdon de codes van het mysterieuze genootschap ontcijfert en de legendarische macht die daardoor vrijkomt aan hem overdraagt. De Delta Deceptie Een NASA-satelliet doet een opzienbarende ontdekking op de Noordpool. Diep onder het poolijs ligt een meteoriet die dierlijke fossielen bevat. Rachel Sexton, analiste bij de inlichtingendienst NRO, krijgt de opdracht na te gaan of de vondst wel authentiek is. Als ze aankomt op de Noordpool neemt de zaak een onverwachte wending. Het `bewijs' lijkt minder rotsvast dan gedacht. En voordat de president gewaarschuwd kan worden, begint een nachtmerrie op het poolijs. Het Juvenalis Dilemma Als de krachtige supercomputer van de inlichtingendienst NSA doldraait op een onbreekbare code, wordt de briljante wiskundige Susan Fletcher te hulp geroepen. Zij ontdekt dat de NSA gechanteerd wordt met een code die zo ingenieus is dat er een ramp dreigt als terroristen en criminele netwerken hem in handen krijgen. Aan alle kanten loert verraad, en uiteindelijk blijkt er nóg meer op het spel te staan dan haar werk en haar land...

Hoeveel boeken van Dan Brown zijn verfilmd?

Voorlopig zijn er drie boeken van Dan Brown verfilmd:

  1. Het Bernini Mysterie
  2. De Da Vinci Code
  3. Inferno

De auteur Dan Brown

Dan Brown, (geboren 22 juni 1964, Exeter , New Hampshire , VS), Amerikaanse auteur die goed onderzochte romans schrijft waarin geheime organisaties centraal staan en ingewikkelde complotten hebben. Hij is vooral bekend van de Robert Langdon-serie, die met name The Da Vinci Code omvat. Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde ideeen van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol. Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.