waanzinnige boomhut volgorde

Wat is de juiste volgorde van de Waanzinnige Boomhut boekenreeks?

De waanzinnige boomhut is een boekenreeks voor de jeugd, geschreven door de Australische auteur Andy Griffiths en geïllustreerd door Terry Denton. Inmiddels zijn er 10 delen uitgebracht. Wij krijgen vaak de vraag: Wat is de volgorde van de Waanzinnige Boomhut boeken serie? Daarom hebben wij alle boeken voor je op de juiste volgorde gezet!

 1. De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen
 2. De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen
 3. De waanzinnige boomhut van 39 verdiepingen
 4. De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen
 5. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen
 6. De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen
 7. De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
 8. De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
 9. De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen
 10. De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen
 11. De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen

Het verhaal van de Waanzinnige Boomhut boeken

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is alles mogelijk!

De Auteur van de Waanzinnige Boomhut

Andy Griffiths is een van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Hij werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton aan de Waanzinnige Boomhut boekenreeks. Hun werk werd al meermaals bekroond, waaronder de prijs van De Nederlandse Kinderjury voor De waanzinnige boomhut 5. De boeken die Andy Griffiths en Terry Denton samen maken zijn grappig, zitten vol avonturen en soms leer je er zelfs iets van. Ze hebben niet zo veel tekst en veel tekeningen. Andy Griffiths schrijft eigenlijk al zijn hele leven. Hij studeerde Engels aan Monash University en werd leraar Engels. Toen hij merkte dat zijn leerlingen boeken saai vonden ging hij grappige verhalen voor ze schrijven. In 1997 werd zijn eerste boek uitgegeven en tegenwoordig is hij fulltime schrijver. Andy Griffiths is getrouwd, heeft twee dochters en woont in Melbourne. Andy Griffiths heeft twee jongere zussen. Hij houdt van lezen, films, muziek, fietsen en zwemmen.