familie bridgerton boeken volgorde

Wat is de volgorde van de Bridgerton boeken?

Wist je dat Bridgerton de best bekeken nieuwe serie ooit is op Netflix? Na het daverende succes van de serie zijn ook de Familie Bridgerton boeken niet aan te slepen. De boeken zijn geschreven door de populaire Amerikaanse schrijfster Julia Quinn. De Bridgerton boeken serie speelt zich af in het Engelse Regency-tijdperk, de jaren 1800. Het gaat over acht hechte broers en zussen van de Familie Bridgerton die op zoek gaan naar liefde en geluk binnen de Londense high society. Die zoektocht gaat helaas niet altijd over rozen. Ieder boekdeel staat in het teken van een andere broer of zus. In principe zijn de boeken apart van elkaar te lezen, maar het is natuurlijk wel het leukst om ze op volgorde te lezen. Om een beter overzicht te krijgen, hebben we hieronder de Bridgerton boeken serie in de juiste volgorde gezet. Zo kan jij ze gemakkelijk in de juiste chronologische volgorde lezen!

  1. De Ongetrouwde Hertog
  2. De Verliefde Graaf
  3. Een Vorstelijk Aanbod
  4. Een Nobel Streven
  5. De Hand van de Gravin
  6. Een Royale Vergissing
  7. De Edele Opdracht
  8. Een Man van Stand

Deel 1. De Ongetrouwde Hertog | The Duke and I

Het eerste deel draait om de zus Daphne Bridgerton. Daphne heeft maar één doel in het leven: het vinden van de juiste huwelijkskandidaat. Nadat ze een vriendschap sluit met de hertog van Hastings, Simon Bassett, ontwikkelen echte liefdesgevoelens zich snel. Geniet van een verhaal vol drama, humor en romantiek. Bridgerton seizoen 1 op Netflix is een verfilming van dit eerste boek.

Deel 2. De Verliefde Graaf | The Viscount Who Loved Me

Anthony is intelligent, knap en heeft veel aanzien. De begeerlijke graaf is een echte rokkenjager en maakt nog geen enkele aanstalten zich te verloven. Op een dag besluit hij dat het toch tijd wordt om te trouwen. Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, die haar zus wil beschermen tegen de verleidelijke graaf. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart? ### Deel 3. Een Vorstelijk Aanbod | An Offer From a Gentleman Hoewel Sophie Beckett de dochter van een graaf is, wordt ze door haar stiefmoeder heel slecht behandeld. Ze had nooit verwacht dat ze op een van Lady Bridgertons befaamde gemaskerde bals zou binnenkomen. Haar droom komt uit wanneer ze op het bal haar droomprins ontmoet. Maar hoelang duurt het voordat ze wakker wordt uit deze droom? ### Deel 4. Een Nobel Streven | Romancing Mr Bridgerton Penelope Featherington bewondert de broer van haar beste vriendin, Colin, sinds ze zich kan herinneren. Maar de kans dat hij haar ziet staan is klein. Daarnaast maakt zijn schandalige reputatie hem bepaald geen ideale echtgenoot. Zullen ze uiteindelijk toch bij elkaar komen? ### Deel 5. De Hand van de gravin | To Sir Phillip, With Love Eloise Bridgerton is achtentwintig en nog altijd ongehuwd. In de negentiende-eeuwse high society maakt haar dat al bijna een oude vrijster. Uit medelijden vraagt weduwnaar Sir Phillip de ‘onhuwbare’ vrouw ten huwelijk. Maar als hij Eloise eenmaal ontmoet en erachter komt hoe slim en aantrekkelijk ze is, vreest Phillip dat hij meer reden heeft om naar haar te verlangen dan zij naar hem. ### Deel 6. Een Royale Vergissing | When He Was Wicked Francesca Bridgerton ontmoette Michael Sterling, Londens beruchtste rokkenjager, tijdens een diner. Michael wist het op dat moment zeker: dit is de mooiste en meest bijzondere vrouw die hij ooit had gezien. Helaas vond het diner in kwestie plaats op de avond voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef. De tijd gaat voorbij en Michael is inmiddels graaf en Francesca is weer vrij. Durft Michael inmiddels wel zijn ware gevoelens te tonen? ### Deel 7. De Edele Opdracht | It's In His Kiss Hyacinth Bridgerton is een pittige maar ook liefdevolle jonge dame die klaar is om de man van haar dromen te ontmoeten. Die komt via een andere situatie in haar leven dan ze dacht. St. Clair, de man die al een tijd gefascineerd is door haar, vraagt Hyacinth om hulp bij het ontcijferen van een Italiaans dagboek. Deze missie zorgt voor grappige situaties. Maar zorgt het er ook voor dat de twee gesteld op elkaar beginnen te raken?

Komt er een Familie Bridgerton deel 8?

Goed nieuws voor alle fans die hopen op een deel acht van Bridgerton. Op 28-09-2021 zal deze bij ons in de webshop te koop zijn. Klik hier om Bridgerton 8 – Een Man Van Stand te reserveren en zorg dat jij het boek als één van de eerste in huis hebt!

De Auteur Julia Quinn

Julia Quinn, een pseudoniem van Julie Pottinger, is met haar historische romans 19 keer te vinden op de New York Times Bestseller List. De in 1970 geboren schrijfster is al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in schrijven en bracht haar eerste drie boeken uit terwijl ze nog op de universiteit zat. Voordat zij aan de Bridgerton reeks begon, schreef ze drie andere series: Splendid Trilogy, Lyndon Sisters en Agents of the Crown. Inmiddels zijn haar boeken vertaald in 29 talen en heeft ze met haar werk de hoogst haalbare prijzen binnen gesleept. Goed nieuws voor de film fans: momenteel zijn de makers druk bezig met de opnames van Bridgerton seizoen 2. Deze zal naar verwachting in 2022 op Netflix te zien zijn. Wij kunnen niet wachten!