grijze jager boeken volgorde

Wat is de volgorde van de Grijze Jager boeken?

Wat is de juiste volgorde om Grijze Jager serie van John Flanagan te lezen? Deze vraag krijgen wij regelmatig gesteld. Daarom hebben wij voor jou de juiste volgorde overzichtelijk op een rijtje gezet:

De Grijze Jager: De vroege jaren

  1. Het toernooi van Gorlan
  2. De slag op de Heckingse Heide

De Grijze Jager volgorde

  1. De ruïnes van Gorlan
  2. De brandende brug
  3. Het ijzige land
  4. De dragers van het eikenblad
  5. De magiër van Macindaw
  6. Het beleg van Macindaw
  7. Losgeld voor Erak
  8. De koning van Clonmel
  9. Halt in gevaar
  10. De keizer van Nihon-Ja
  11. De verloren verhalen
  12. De koninklijke leerling
  13. De jacht op het schaduwdier
  14. De Clan van de Rode Vos
  15. Het duel bij Araluen
  16. De vermiste prins

Volgorde van de Broederband boeken

John Flanagan is ook de auteur van de bekende boekeserie Broederband. De reeks speelt zich in hetzelfde fictieve universum af als de boekenreeks De Grijze Jager.De reeks telt acht boeken waaronder twee trilogieën.

  1. De outsiders
  2. De indringers
  3. De jagers
  4. De slaven van Socorro
  5. De Schorpioenberg
  6. De spookgezichten
  7. De caldera
  8. De terugkeer van de Temujai

Verhaal de Reiziger serie

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn…

Verhaal Broederband serie

Het verhaal speelt zich af in Skandia en fans van de Grijze Jager zullen net zo snel vertrouwd raken met de hoofdpersonen in deze reeks als met Will, Halt en Arnaut. In Skandia kun je maar op één manier een echte man worden. Jaarlijks worden er twee teams samengesteld van jongens die dat jaar 15 worden. De teams moeten ook met elkaar de strijd aangaan en worden daarbij flink op de proef gesteld. Slechts een van de teams kan winnen. Er zijn te veel jongens om de gebruikelijke twee teams te vormen. Dat betekent dat er een derde broederband wordt gevormd van de zwakste en minst populaire jongens. Gaan ze het redden?

John Flanagan biografie

De Grijze Jager-serie van John Flanagan, een wereldwijd succes, bestond oorspronkelijk uit twintig korte verhalen. John schreef ze om Michael, zijn zoon van twaalf, aan het lezen te krijgen. Sinds die tijd is er nogal wat gebeurd met de serie: de boeken worden inmiddels in meer dan twintig landen uitgegeven. John Flanagan schreef vroeger scripts en reclameteksten. Met zijn vrouw Leonie woont hij in Manly, een buitenwijk van Sydney, vlak bij het strand. Momenteel werkt hij aan de nieuwe delen van de Broederband-reeks.