volgorde hof van doorn en rozen boeken

Wat is de juiste volgorde van de Hof van Doorns en Rozen boeken?

Soms heb je van die boeken die je in één klap wilt uit lezen. Dat gevoel hebben veel lezers zodra ze beginnen aan de Hof van Doorns en Rozen boeken serie van Sarah J. Maas. Er ontstaat soms wat verwarring over de juiste volgorde van de boekenreeks, nu er inmiddels 5 delen zijn uitgebracht. Daarom hebben wij hieronder een lijst gemaakt met de juiste volgorde:

 1. Hof van Doorns en Rozen
 2. Hof van Mist en Woede
 3. Hof van Vleugels en Verwoesting
 4. Hof van IJs en Sterren
 5. Hof van Zilveren Vlammen

Deel 1. Hof van Doorns en Rozen - A Court of Thorns and Roses

In Hof van Doorns en Rozen volg je Feyre – een negentienjarig meisje die haar hele gezin moet onderhouden door te zorgen dat er iedere dag eten op tafel ligt. Op een dag, wanneer ze aan het jagen is vlakbij de onzichtbare muur in de buurt van haar dorp, komt ze oog in oog te staan met een reusachtige wolf. Met een essenhouten pijl, schiet ze het beest dood – maar niet zonder gevolgen… Een reusachtig beest dwingt haar op mee te gaan naar zijn land, als vergeving voor het doden van de wolf. Ze moet bij hem op zijn landgoed wonen wat zich bevindt aan de andere kant van de muur; in het Elfidenrijk. De enige voorwaarde die er aan verbonden zit, is dat Feyre nooit meer terug mag keren naar het land van de stervelingen. Ze zal haar vader en zussen nooit meer zien. Ze heeft geen keus en gaat met het beest mee – of ze nu wilt of niet. Eenmaal in het gevreesde feeënrijk ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend.

Deel 2. Hof van Mist en Woede - A Court of Mist and Fury

Met Hof van mist en woede waan je je meteen weer terug in de magische wereld van Prythian. Feyre heeft vreselijke dingen moeten doorstaan en dat is te merken, want ze heeft nachtmerries en is er slecht aan toe. We hebben al kennis gemaakt met het Lentehof en de verschrikkingen Onder De Berg. Nu is het echter tijd om nog meer van Prythian te ontdekken, want Feyre zal afreizen naar twee nieuwe hoven. Saah J. Maas neemt de tijd om de wereld van de Hoge Fae stukje bij beetje aan ons te onthullen en zorgt ervoor dat het ene hof nog magischer is dan het vorige.

Deel 3. Hof van Vleugels en Verwoesting - A Court of Wings and Ruin

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie. Feyre heeft haar metgezel Rhysand verlaten en is teruggekeerd naar het Lentehof. Ze is vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning van Hybern, die Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden - één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. Ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. Maar terwijl immense legers de macht proberen te grijpen, woedt de grootste strijd in haar hart.

Deel 3.5. Hof van IJs en Sterren - A Court of Frost and Starlight (novelle)

Maanden na de explosieve gebeurtenissen in Hof van vleugels en verwoesting, zijn Feyre, Rhysand en hun vrienden nog steeds bezig met de wederopbouw van het Nachthof en de immens veranderde wereld daarbuiten. Maar de Winterzonnewende is eindelijk dichtbij, en biedt een verdiend uitstel van de werkzaamheden. Toch kan zelfs de feestelijke sfeer de schaduwen van het verleden niet tegenhouden. Terwijl Feyre haar eerste Winterzonnewende als Hoge Fae beleeft, ontdekt ze dat haar dierbaren meer wonden hebben dan ze dacht. Littekens die een grote invloed hebben op de toekomst van hun hof. (Dit deel wordt vaak aangegeven als deel 3.5 in plaats van deel 4)

Deel 4. Hof van Zilveren Vlammen - A Court of Silver Flames

Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof te vinden. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten. De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn. Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

De Auteur van de Hof van Doorns en Rozen boeken

Sarah Janet Maas werd geboren op 5 maart 1986 in New York. Ze ging naar Hamilton College in Clinton, New York, waar ze creative writing en religie studeerde. In 2008 slaagde ze hier Magna Cum Laude (waar alle cijfers boven de 8,5 zijn). Op zestienjarige leeftijd begon Sarah met het schrijven van haar eerste boek, Throne of Glass – dat toen nog Queen of Glass heette. Ze publiceerde het verhaal op de site fictionpress.com, waar het gelijk al één van de meest gelezen verhalen werd. Inmiddels is ze uitgeroepen tot #1 New York Times bestselling author, zijn haar boeken in 35 talen te lezen en worden haar boeken zelfs verfilmd! Krijg je geen genoeg van haar werk? Behalve de Hof van Doorn en Rozen serie, heeft ze ook de volgende spannende fantasy-series geschreven: Crescent City

 1. Huis van Aarde & Bloed - House of Earth and Blood
 2. Huis van Lucht & Adem - House of Sky and Breath De Glazen Troon - Throne of Glass
 3. De Glazen Troon - Throne of Glass
 4. De Donkere Kroon - Crown of Midnight
 5. Erfgenaam van Vuur - Heir of Fire
 6. Koningin van de Schaduw - Queen of Shadows
 7. Rijk van Stormen - Empire of Storms
 8. Toren van de Dageraad - Tower of Dawn
 9. Koninkrijk van As - Kingdom of Ash