Volgorde de zeven zussen

Wat is de volgorde van de zeven zussen boeken?

Wat is de juiste volgorde om de zeven zussen boekenserie te lezen? Deze vraag krijgen we regelmatig gesteld. Daarom hebben we voor jou de juiste volgorde overzichtelijk op een rijtje gezet:

 1. De Zeven Zussen. Maia.
 2. Storm. Ally.
 3. Schaduw. Star.
 4. Parel. CeCe.
 5. Maan. Tiggy.
 6. Zon. Electra.
 7. De zevende zus. Merry.
 8. Atlas. Pa Salt. (aangekondigd voor 2022)

Aangekondigd: De zeven zussen deel 8

Lucinda Riley heeft aangekondigd dat er niet 7 maar 8 delen verschijnen in de zeven zussen serie. Halverwege het schrijven van deel 7 realiseerde zij zich dat twee verhalen in 1 boek stoppen de verhalen niet ten goeden zouden komen. De titel van het nieuwe boek wordt Atlas: Het verhaal van Pa Salt. In dit laatste boek zal je eindelijk antwoord krijgen op al je vragen!

Het verhaal van de zeven zussen boekenserie

De 8-delige boekenserie geschreven door Lucinda Riley is gebaseerd op het sterrenbeeld 'het Zevengesternte'. Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken? De zeven zussen is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Waar gaat de Zeven Zussen deel 1 over?

Deel 1 heet De Zeven Zussen: Maia. Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Waar de Zeven Zussen deel 2 over?

Deel 2 heet de Zeven Zussen: Storm. Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Waar gaat de Zeven Zussen deel 3 over?

Deel 3 heet de Zeven Zussen: Schaduw. Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Waar gaat de Zeven Zussen deel 4 over?

Deel 4 heet de Zeven Zussen: Parel. CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt met haar geliefde, voelt ze zich helemaal alleen. Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden? De zeven zussen – Parel is het vierde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Waar gaat de Zeven Zussen deel 5 over?

Deel 5 heet de Zeven Zussen: Maan. Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D’Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela? Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie… De zeven zussen – Maan is het vijfde deel uit de zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

Waar gaat de Zeven Zussen deel 6 over?

Deel 6 heet de Zeven Zussen: Zon. Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Waar gaat de Zeven Zussen deel 7 over?

De Zevende Zus, het zevende deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, gaat over de mysterieuze zevende zus. Ze was altijd onvindbaar, maar als Georg Hoffman onthult dat hij haar misschien op het spoor is, ontdekken Maia en Ally dat er twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland, en een tekening van een bijzondere, stervormige ring. CeCe, die in Australië woont, gaat op onderzoek uit. Dat blijkt pas het begin van de zinderende zoektocht naar de zevende zus, want de vrouw met de bijzondere ring is net aan een grote reis begonnen. Het wordt een race tegen de klok die de zussen de hele wereld over voert. Ze proberen haar spoor te volgen in Nieuw-Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland, maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...

Hoeveel exemplaren zijn er wereldwijd van de Zeven Zussen verkocht?

De Zeven Zussen serie wordt in 35 landen uitgegeven en er zijn in totaal meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Nederland en België zijn samen al goed voor 3 miljoen boeken in deze reeks.

Komt er een Zeven Zussen film?

Raffaella de Laurentiis heeft al in 2016 de filmrechten voor De zeven zussen gekocht. Het plan is om de populaire boekenreeks te verfilmen voor televisie. Op dit moment is er nog niets bekend over een releasedatum van een tv-serie van de zeven zussen. Gezien het succes van de boekenserie is de kans echter groot dat er wel binnenkort gestart gaat worden met de opnames. Fingers crossed! Mochten wij daar meer over horen, dan laten we het jullie meteen weten.

Lucinda Riley biografie

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds, werd geboren in 1965 in Ierland. Ze woonde tot haar 6e in het kleine dorpje Drumbeg voordat ze met haar familie naar Engeland verhuisde. Net als Pa Salt in de verhalen over de Zeven Zussen, reisde Lucinda’s vader veel en wachtten zij en haar moeder op zijn terugkeer en het cadeautje dat hij altijd meebracht uit een exotisch nieuw land. Op school had Lucinda Riley een passie voor geschiedenis en volgde een opleiding als balletdanseres en actrice. Haar moeder was een voormalige actrice, haar grootmoeder een operazangeres en haar oom was lichtontwerper van het Royal Opera House, Covent Garden. Toen ze 14 jaar was volgde ze in Londen een fulltime opleiding voor dans en theater. Op haar zestiende kreeg ze een hoofdrol in een BBC-serie. De daaropvolgende zeven jaren werkte ze als actrice. Lucinda Riley trouwde met een acteur die ze ontmoet had tijdens de opnames van een reclamespot voor een doe-het-zelf-zaak. Op 23-jarige leeftijd kreeg ze de diagnose van het Epstein Barr-virus (klierkoorts) en bracht ze noodgedwongen veel tijd in bed door. Om haar gedachten van haar ziekte af te halen, begon ze met schrijven. Dat resulteerde in haar eerste boek Lovers and Players. Een vriend las het en gaf het door aan een agent. Lucinda kreeg meteen een contract voor 3 boeken aangeboden. Van Lovers and Players zijn inmiddels al 500 000 exemplaren verkocht. Ze schreef haar eerste acht romans onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Lucinda kreeg 4 kinderen, keerde terug naar Ierland en hertrouwde. Omdat ze niet graag stil zat achter een computer, sprak ze haar boeken in op een dictafoon. Lucinda Riley woonde samen met haar gezin afwisselend in Groot-Brittannië en op een boerderij in West-Cork Ierland, de plek waar ze haar boeken schreef. In 2019 onthulde Riley dat ze slokdarmkanker had. Ze bleef werken en produceerde vijf romans tijdens de vier jaar van haar ziekte. Helaas was ze niet in staat om de geplande laatste roman in haar Seven Sisters- serie te voltooien. Riley overleed op 11 juni 2021 aan de gevolgen van haar ziekte. Voor haar dood zette zo’n 60 tot 70 pagina’s van de zeven zussen deel 8 op papier. Haar oudste zoon Harry schrijft het boek af en zal het in 2023 publiceren.

Welke boeken heeft Lucinda Riley nog meer geschreven?

Behalve de populaire Zeven Zussen boekenreeks, heeft Lucinda nog veel meer boeken geschreven. Hieronder vindt je een lijstje met al haar overige boeken: Onder de naam 'Lucinda Edmonds'

 • Lovers and Players (1992)
 • Hidden Beauty (1993)
 • Enchanted (1994)
 • Not Quite an Angel (1995)
 • Aria (1996)
 • Losing You (1997)
 • Playing With Fire (1998)
 • Seeing Double (2000) Onder het pseudoniem 'Lucinda Riley'
 • The Orchid House (2010)
 • The Girl on the Cliff - Het Meisje op de Rots (2011)
 • The Light Behind the Window – De Lavendeltuin (2012)
 • The Midnight Rose - De Nachtroos (2013)
 • The Angel Tree - De Zilverboom (2014)
 • The Italian Girl - Het Italiaanse Meisje (2014)
 • The Olive Tree - De Olijfboom (2016)
 • The Love Letter - De Liefdesbrief (een herwerking van haar boek Seeing Double uit 2000) (2018)