The Witcher boeken volgorde

Wat is The Witcher boeken volgorde?

Na het denderende succes van The Witcher serie op Netflix zijn ook de boeken immens populair. Maar wat is nou de juist volgorde van de Witcher boeken? Dat hebben we voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet:

  1. De Laatste Wens
  2. Het Zwaard der Voorzienigheid
  3. Het Bloed van de Elfen
  4. De Jaren van Verachting
  5. De Vuurdoop
  6. De Zwaluwentoren
  7. De Vrouwe van het Meer
  8. Het Seizoen van Stormen

Het verhaal van The Witcher boekenserie

De 8-delige boekenserie van de is een fantasy serie bestaande uit korte verhalen en romans geschreven door de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De verhalen gaan over The Witcher, de hekser, Geralt van Rivia. Geralt valt behoorlijk op, met zijn witte haar en doordringende ogen, zijn cynische houding en totale gebrek aan respect voor autoriteit... Maar hij is veel meer dan zijn indrukwekkende uiterlijk doet vermoeden.Geralt is een hekser, een man met magische krachten die van hem een briljante vechter en een genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwitten? Verachtelijke monsters die het land terroriseren. Als beschermer van de onschuldigen ontmoet Geralt incestueuze koningen met ondode dochters, wraakzuchtige geesten, schreeuwende harpijen, vampiers met relatieproblemen en wanhopige demonen. Velen zijn kwaadaardig, sommigen zelfs verdorven, maar het belangrijkste is dat de meesten niet zijn wie ze lijken...

Hoe verhoudt de serie zich tot de boeken?

Het eerste seizoen van The Witcher tv-serie loopt gelijk met de eerste 2 boeken: De Laatste Wens en Het Zwaard der Voorzienigheid.

Wanneer komt The Witcher seizoen 2 uit?

Goed nieuws voor alle Witcher fans, want seizoen 2 is zojuist uitgebracht op Netflix! Dit seizoen zal het verhaal van boek 3 volgen: Het Bloed van de Elfen.

Andrzej Sapkowski biografie

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.