Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Besproken op televisie

DWDD

Als een boek in De Wereld Draait Door (oftewel DWDD) een podium heeft gekregen, weet je dat het goed is. De grote schrijvers der aarde hebben bijna allemaal al aan tafel gezeten bij presentator Matthijs van Nieuwkerk.

DWDD

Pauw

De vrolijk gekrulde journalist Jeroen Pauw presenteert voor BNN VARA sinds 2014 het praatprogramma Pauw. De uitzending start elke werkdag om 23:00 uur. Pauw wordt opgenomen in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Pauw

RTL Late Night

RTL Late Night

Humberto Tan was jarenlang de presentator van de talkshow RTL Late Night, maar gaf het stokje door aan Twan Huys. Met altijd een zoutje en een drankje op tafel, bespreken gasten ditjes en datjes uit de wereld van sport, showbizz en politiek.

RTL Late Night

Jinek

Jinek

Eva Jinek is een Amerikaans Nederlandse presentatrice en journaliste. In haar late tv-programma Jinek praat ze elke werkdag met hoofdrolspelers uit het nieuws. Jinek (KRO NCRV) versloeg in 2017 de kijkcijfers van RTL Late Night.

Jinek

Koffietijd & 5 uur live

Koffietijd en 5 Uur Live

Koffietijd is één van de best bekeken, dagelijkse ochtendprogramma’s op RTL4. Quinty Trustfull, Pernille La Lau en Loretta Schrijver babbelen met gezellige gasten en Susan Smit bespreekt boeken. 5 Uur Live is het jongere zusje.

Koffietijd en 5 Uur Live

Tijd voor Max

Tijd voor Max

Iedere werkdag ontvangen Martine van Os en Sybrand Niessen bekende én onbekende Nederlanders in de studio van senioren-omroep MAX. Er wordt gekeuveld over actualiteit, persoonlijke beslommeringen en er is veel aandacht voor boeken.

Tijd voor Max

VPRO boeken

VPRO Boeken

Het zondagochtendprogramma dat afwisselend wordt gepresenteerd door Jeroen van Kan en Carolina Lo Galbo. Voorheen door Wim Brands. Er wordt gepraat en gediscussieerd over boeken maar ook interviews met schrijvers komen aan bod.

VPRO Boeken

Besproken in de kranten

Trouw

Trouw

Trouw is een Nederlandse ochtendkrant op tabloid formaat. Opgericht als verzetskrant in 1943 en uitgegroeid tot een Amsterdamse kwaliteitskrant met een oplage van 88.000 stuks. Op zaterdag bevat Trouw Letter & Geest met o.a. boekrecensies.

Trouw

NRC

Het NRC Handelsblad is een liberaal dagblad. De hoofdredactie zit sinds 2012 in Amsterdam. De krant verscheen na een fusie van het Algemeen Handelsblad en de Nieuwe Rotterdamse Courant. Nrc.next is de variant voor jonge lezers.

NRC

de Volkskrant

de Volkskrant

Het dagblad de Volkskrant is een van oorsprong katholieke krant. Er is veel aandacht voor kunst, lifestyle en boeken. Elke zaterdag krijg je er het Volkskrant Magazine bij. De Volkskrant is qua oplage de 3e krant van Nederland.

de Volkskrant

Boeken in de media

In de media, denk aan tv-programma’s als DWDD, Koffietijd, RTL Late Night en Jinek, maar ook in kranten zoals Parool, de Volkskrant, NRC en Trouw, worden met grote regelmaat boeken besproken. Dat kunnen de nieuwste boeken zijn uit de Boeken Top 10, maar ook klassiekers. Natuurlijk komen ook de echte bestsellers voorbij. In De Wereld Draait Door bespreekt Matthijs van Nieuwkerk elke maand met zijn tafelgasten en schrijvers het Boek van de Maand. Deze boeken worden gekozen door hét boekenpanel van DWDD. Ook in Tijd voor Max bespreekt Sybrand Niessen vaak boeken die op de een of andere manier extra aandacht verdienen. In Koffietijd geeft schrijfster en columniste Susan Smit 1 vrijdag in de maand heel veel leuke boekentips. Door al deze recensies, interviews met schrijvers en boekbesprekingen krijg je vanzelf zin om te lezen. BookSpot.nl houdt al deze boeken in de media voor je in de gaten en zet ze op 1 handige overzichtspagina. Dus als je eens lekker voor de buis zit en je ziet een programma voorbijkomen waarin een leuk boek besproken wordt, dan weet je nu waar je moet zijn. In kranten zoals Parool, Trouw of de Volkskrant wordt ook veel aandacht gegeven aan boeken. In bijvoorbeeld het Volkskrant magazine zijn regelmatig schrijvers aan het woord en lees je over alle nieuwe boeken. Deze koop je dan natuurlijk op BookSpot.nl. De overzichtspagina In de media is ook heel handig als je een cadeautje zoekt voor je vader of moeder of een goede vriend of vriendin. Want een boek geven is altijd goed en met boeken die besproken zijn op televisie weet je zeker dat je succes oogst. Met een beetje geluk wordt er geroepen: dat boek werd besproken bij Jinek. Of ze zeggen: nou ook toevallig, hier heb ik net over gelezen in nrc.next. Zij blij, jij blij. Trouwens als je op vakantie gaat en je twijfelt nog wat voor boek je moet meenemen, kijk dan ook altijd even op deze pagina waar alle boeken staan die op televisie of in de krant besproken worden. Dan weet je zeker dat je een topper te pakken krijgt.