Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Boeken

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Acties  
  • Meer Recent  

Lucinda Riley

Lucinda Riley woont in Engeland en Zuid-Frankrijk. Ook heeft ze een huis op het Thaise eiland Koh Chang. Haar jeugd bracht zij deels door in Bangkok, en deels in Ierland. Ze haalt veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze woont en gewoond heeft.

Lees meer

Nigella Lawson

Nigella Lawson (1960) is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters van dit moment. Ze geniet een sterrenstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella expressen Keuken. Recepten uit het hart van het huis.

Lees meer

Karin Slaughter

Een bloederige achternaam en een schrijvershut
Het kan ook bijna niet anders dan dat iemand met zó’n bloederige achternaam als Slaughter, een beroemde thrillerschrijver wordt. En Karin heeft de vaart er lekker in qua schrijven want ze publiceert al sinds 2001 vrijwel elke zomer een thriller. Al haar werken schrijft ze vanuit haar eigen speciale schrijvershut vlakbij de bossen van Blue Ridge in de staat Georgia, Amerika. Naar verluidt met een pistool op tafel omdat ze een tijdje last heeft gehad van een stalker. Gelukkig woont haar vader dichtbij.
De boeken van Karin zijn altijd spannend, gruwelijk of zelfs barbaars. Maar ondanks alle ellende gaat het leven door en wordt er altijd wel weer iemand verliefd.

De reeksen
De Queen of Crime, zoals ze terecht wordt genoemd, werd beroemd met twee reeksen: de Grant County-reeks en de Atlanta-reeks. Deze zijn uiteindelijk samengevloeid in een derde serie: de Georgia reeks. In de Grant County-reeks lees je over kinderarts en lijkschouwer Sara Linton en haar ex-man Jeffrey Tolliver. In de Atlanta-reeks is politieman Will Trent de belangrijkste figuur. Ze ontmoeten elkaar in de Georgia reeks en gaan samenwerken. Bekende titels met Sara Linton en Will Trent zijn Verborgen, Stille zonde, Gevallen, Verbroken en Genesis.

Je zou deze boeken los van elkaar kunnen lezen maar om de rode draad niet kwijt te raken kun je ze toch het beste chronologisch lezen. Karin Slaughter schreef ook een aantal boeken die niet in een reeks thuishoren. De standalones Gespleten, Veroordeeld, Koud hart, Doorn in mijn vlees, Mooie meisjes en Goede dochter zijn daar voorbeelden van.

Gelukkig getrouwd
Hoewel de schrijvershut van Karin in de conservatieve Bible Belt staat, is ze gelukkig getrouwd met haar vriendin. Ze zijn al meer dan twintig jaar bij elkaar en wonen samen in de staat Atlanta.

Slaughter verkocht meer dan 5 miljoen boeken in Nederland en 35 miljoen boeken wereldwijd. Triptiek is het eerste boek dat werd verfilmd.

Lees meer

Linda van Rijn

Geïnspireerd door Suzanne Vermeer...
Linda van Rijn is een Nederlandse auteur van succesvolle, spannende vakantiethrillers. Ze studeerde literatuurwetenschappen en ging daarna in de reisbranche werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties, daarna als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Van Rijn schreef voor de lol verhalen, maar ze had nooit het doel om schrijver te worden. Dat veranderde plotseling na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Ze raakte geïnspireerd en besloot op dat moment om ook zelf aan de slag te gaan.

In 2011 debuteerde ze met de thriller Last Minute. En nog in hetzelfde jaar werd haar tweede boek Piste alarm uitgegeven. Ze hield het tempo er lekker in want binnen 4 jaar had ze 9 titels op haar naam staan. Alle boeken van Linda zijn duidelijk seizoensgebonden. Bekende zomerse thrillers van Linda van Rijn zijn Vakantievrienden, Zeezicht, Vive La France, Blue Curaçao en Villa Toscane. En Winterzon, Winterwereld, Off piste en Winterchalet spelen zich in de sneeuw af.

Bedacht
Maar had je er nu al jaren stiekem van gedroomd om Linda van Rijn in de supermarkt tegen te komen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Linda van Rijn is een pseudoniem en wie er precies achter haar guitige stockfoto gezichtje schuilgaat weet niemand. Ze is bedacht als ‘collega’ van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer. Om het nog wat ingewikkelder te maken: Suzanne Vermeer bestaat zelf ook niet: zij is het pseudoniem van duikschoolhouder Paul Goeken (overleden in 2011).

Over Linda van Rijn gaat uitgeverij Marmer nog steeds ietwat geheimzinnig te werk. Wel heeft uitgever Marc Gisbergen heeft inmiddels toegegeven dat Linda van Rijn en Sandrine Jolie, auteur van erotische thrillers, één en dezelfde persoon zijn.

Nederlandse Bestseller Top 60
Hoe je het ook went of keert: Linda leeft. Ze is een veelgelezen en geprezen schrijfster die iedere zomer én winter een zinderende thriller uitbrengt waar duizenden fans op wachten. Met succesvolle titels als Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva España, Off Piste, Villa Toscane, Ski Resort is ze inmiddels een gevestigd auteur. Haar boeken verschijnen steevast in de Nederlandse bestseller Top 60.

Lees meer

Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burn-out, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In maart 2016 verschijnt hiervan een nieuwe editie. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen, zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs 2015 en de NS Publieksprijs 2015 en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Lees meer