Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Berthold Gunster

Berthold Gunster (1959) is grondlegger van de Ja-maar® filosofie. Over zijn gedachtegoed schreef hij inmiddels drie bestsellers. Zijn eerste boek Ja-maar wat als alles lukt? is vertaald in het Engels en Duits. Onder de titel Ja-maar ik ben wel leraar schreef hij een vertaalslag van de ja-maar-zienswijze naar het onderwijs. Zijn derde boek Huh?! De techniek van het omdenken beschrijft hoe je problemen kunt kantelen tot mogelijkheden. Onder de noemer Ja-maar® verzorgt Berthold Gunster samen met een team trainers en acteurs inspirerende workshops en seminars in binnen- en buitenland. Meer dan 400.000 mensen volgden inmiddels een Ja-maar® programma.

Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt? volgde het boek Huh?! waarin de techniek van het omdenken aan bod komt. In het boekje Omdenken wordt in een notendop uitgelegd wat omdenken betekent en hoe je dat doet. In Ik ben oké. Jij bent een sukkel past hij omdenken toe op zakelijke en persoonlijke relaties.

Reacties op Ja-maar wat als alles lukt?:
'De Stephen Covey van de Lage Landen, maar met meer humor.' - Onno Hamburger, Senior Trainer & Coach, van Harte & Lingsma
'Een onontkoombaar boek.' - Jan Ruigrok, trainer KPC Groep

Lees meer

Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers is diëtiste. Begin juni 2008 had zij haar laatste chemokuur en vanaf september 2008 was zij weer langzaamaan gestart met een beperkt aantal medelijners die telefonisch begeleid werden en haar bij de les hielden.

Ik wilde al jaren het handboek, dat ik voor mijn klanten had samengesteld, uitbreiden. De noodgedwongen sabbatical in 2008 heeft zij aangegrepen om er eens echt werk van te maken. En mét resultaat! In 2009 verscheen het basisboek ‘Opgewicht‘

In mei 2017 bracht ze haar boek ‘Grip op koolhydraten’ (GOK) uit: een bewezen, succesvolle methode die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Yvonne begeleidt mensen die willen afvallen en verkocht al meer dan 150.000 boeken over haar beproefde methode.

Lees meer

Sonja Bakker

Sonja Bakker (1974) is Nederlands bekendste diëtiste. Zij verkocht al meer dan 4 miljoen boeken. Haar methode staat bekend als 'sonjabakkeren', en is zelfs opgenomen in de Dikke van Dale woordenboeken.
Sonja komt uit een echte ondernemersfamilie. Na haar opleiding tot gewichtsconsulent en orthomoleculair voedingskundige ontwikkelde zij haar bekende dieetmethode. In 1997 startte zij haar eigen afslankpraktijk.
In eigen beheer bracht zij in 2005 haar eerste boek uit: 'Bereik je ideale gewicht'. De combinatie van de smaakvolle en eenvoudige recepten, en de uitgeschreven weekmenu's sloeg direct aan. Het boek stond wekenlang in de Top 10 van meest verkochte boeken in Nederland.

Tot nu toe bracht Sonja Bakker 20 boeken uit, waaronder uiteraard de afslankboeken, maar ook 2 kinderboeken en een zelf inzichtboek. Het laatste uitgegeven boek heet 'Bikiniproof met Sonja' (2017).

Ze lanceerde eerder een eigen tijdschrift, genaamd Sonja, en een Online Afslankprogramma. Ze deed mee aan verschillende televisieprogramma's en schreef columns voor andere tijdschriften en kranten. Sonja Bakker woont in Bergen. Ze is getrouwd met Jan Reus. Samen hebben zij 5 kinderen.

Lees meer

Marjolein Dubbers

Marjolein Dubbers heeft online de Energieke Vrouwen Academie opgericht. Deze site is met meer dan 230.000 bezoekers per maand, het grootste Nederlandstalige platform voor vrouwen op weg naar vitaliteit en gezondheid. Inmiddels heeft Marjolein duizenden vrouwen geïnspireerd hun voedingspatroon te veranderen. Marjolein is food- en lifestylecoach en heeft een passie voor de gezondheid van vrouwen.

Lees meer

Dick Swaab

Dick Swaab werd wereldberoemd met zijn werk over sekseverschillen in de hersenen.
Toen hij het eerste verschil in de hersenen van homoseksuele mannen ontdekte, werd zijn onderzoek zelfs controversieel, maar na afloop moesten de critici toegeven dat ze fout hadden gezeten.
Die ontdekking was maar een klein onderdeel van de kern van het onderzoek: het feit dat al in de baarmoeder vrijwel alles al in onze hersenen wordt vastgelegd, ons karakter, onze capaciteiten en beperkingen en onze aanleg voor hersenziekten.

Dick Swaab is een internationaal werkend hersenonderzoeker, die een team leidt in het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen. Hij was hoogleraar neurobiologie aan de Universiteit van Amsterdam en dertig jaar lang directeur van het Nederlands Instituut voor Hersenonderzoek. Hij schrijft voor een breed scala aan kranten en tijdschriften: van Nature tot en met NRC Handelsblad.

Lees meer