Willem Alexander, een koning om in te lijsten.
In dit boek belichten we in woord en prachtig beeld vijftig jaar geschiedenis van het koningshuis en het Koninkrijk der Nederlanden. We zien het liefdevolle gezin waarin Willem-Alexander opgroeit, de uitdagingen waarvoor zijn moeder koningin Beatrix zich geplaatst zag.

We volgen het leven van onze koning, als kind, dwarse puber en student. Maar ook als volwassen man, liefhebbend echtgenoot en trotse vader van de drie A's, zijn oogappels. Wat is het geheim van zijn gelukkige huwelijk? Wat staat hij voor met zijn koningschap, hoe voeden hij en koningin Máxima hun dochters op? Een portret van een koning om in te lijsten, met aan zijn zij een stralende koningin, de vrouw die zijn hart veroverde en die een bepalende rol speelt in zijn leven.

Een koningin om van te houden
Op 30 april 2018 is de Argentijnse Máxima vijf jaar koningin der Nederlanden. In het boek Een koningin om van te houden staat haar leven centraal. Haar jeugdjaren in Argentinië, haar ambities en liefdes vóór de prins met de houten heupen uit het verre Nederland haar levenspad kruiste en uiteindelijk haar hart veroverde. Haar twijfels of ze haar vrije leven moest opgeven voor de liefde.

Willem-Alexander was al vanaf zijn jonge jaren opgeleid voor de dag dat hij op de troon zou plaatsnemen. In Máxima’s dromen was het woord koningin nooit voorgekomen. Nooit had ze kunnen bedenken wat een tumult er zou ontstaan om het verleden van haar vader, hoe de Nederlandse politiek zou schudden op haar grondvesten. Het resulteerde in een enorm offer. Nooit zouden Máxima’s ouders aanwezig zijn bij een openbare gebeurtenis. Ze waren er niet toen hun dochter haar jawoord gaf aan haar prins. Ze waren er niet toen ze in 2013 haar jawoord gaf aan Nederland. Máxima’s verdriet werd met één traan voor iedereen duidelijk.

In het boek volgen we haar jaren als koningin, we zien haar mooiste creaties en maken kennis met haar favoriete ontwerpers en we zien natuurlijk een liefhebbende moeder, echtgenote en schoondochter. De stralende Máxima is nu al vijf jaar een koningin om van te houden. Talloze prachtige, soms niet eerder gepubliceerde foto’s omlijsten het verhaal.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis