De Beer van De Meer Piet Schrijvers
Prijs
21,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Piet Schrijvers was een even eerzuchtig als markante keeper met het hart op de tong. Een doelverdediger die speelde voor onder meer FC Twente, Ajax en het Nederlands Elftal. De enige ook met vijf bijnamen. Maar de eerste in die reeks heeft de meeste zeggingskracht: ‘De Beer van de Meer.’

Hij veroverde onder meer vijf keer landstitels met Ajax en maakte twee Wereldkampioenschappen mee. In totaal kwam Piet Schrijvers 46 keer uit voor het Nederlands Elftal. ‘Niet slecht voor een bouwvakkertje,’ zegt hij over die imposante carrière. nadat hij in 1985 stopte als speler, werd hij trainer bij onder meer PEC Zwolle, FC Wageningen, AZ en TOP Oss.

Op zijn 72ste werd vastgesteld dat Piet Schrijvers aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Voor de man die 25 jaar lang onverschrokken de strijd aanging met de beste spitsen ter wereld, zijn nu opeens de mooiste herinneringen aan het vervagen. Hij is begonnen aan een wedstrijd die hij niet kan winnen.

Sinds 1986 volgt Yoeri van den Busken voor De Telegraaf, Voetbal International en FourFour Two het topvoetbal op de voet. De Beer van de Meer is zijn zeventiende boek. Het tragikomische relaas over culttrainer Simon Kistemaker werd in 2016 door de lezers van Staantribune uitgeroepen tot Beste Voetbalboek van het Jaar.

0 | 0