Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Epische fantasy

Groter. Nóg uitbundiger. Extremer. In een magische wereld die je niet voor mogelijk had kunnen houden. Met in de hoofdrol een bijzondere held. Een held die in grote veldslagen de strijd aangaat met het kwaad. Niets is zo groots als een episch fantasy boek. Het meeslepende plot. De scherpe schrijfstijl. De boeiende personages. Geïnspireerd op oude mythologieën van over de hele wereld. Het maakt dat je de honderden pagina’s in één adem wilt uitlezen. En daarna door naar deel twee. En dan deel drie. Van boek tot trilogie tot complete serie. De schrijver schiep een wereld waar nog zó veel te ontdekken valt. Goed voor uren leesplezier. Je vindt het allemaal bij BookSpot.

Epische fantasy - Verhalen om je volledig in te verliezen

Eeuwenoude voorspellingen. Legendes. Schatten. Magie. Superhelden. Monsters. Trollen. Parallelle werelden. Je valt van de ene verbazing in de andere. Je verwondert je om de meesterlijke verhaallijnen. En voor je het weet wordt je in een andere dimensie gezogen. Maak jij onderdeel uit van een door de schrijver gecreëerd universum. Alle vreemdheid voelt ineens natuurlijk aan. Dát is wat een goed episch fantasy boek met je doet. Dat beleef je. En daarom hebben we een selectie gemaakt van de beste exemplaren uit dit genre. Van de boeken van meesters als Stephen King tot Richard Schwartz. Kies maar: welke wereld ga jij ontdekken?

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Terry Goodkind

De Amerikaan Terry Goodkind (1948) groeide op met dyslexie, maar dat weerhield hem er niet van om van zijn passie zijn beroep te maken. Met zijn magistrale elfdelige serie De Wetten van de Magie bereikte hij wereldwijd miljoenen lezers.

Lees meer

Andrzej Sapkowski

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in vijftien landen in vertaling. Sapkowski is ook winnaar van de David Gemmell Legend Award.

Lees meer

Robin Hobb

Robin Hobb is het pseudoniem van Megan Lindholm (1952). Ze won onder eigen naam een Davis Award en ontving vier nominaties, afwisselend voor de Hugo Award en de Nebula Award. Haar doorbraak naar het grote publiek kwam echter pas in 1995, toen ze onder de naam Robin Hobb de roman Assassin's Aprentice (in Nederland in 1998 verschenen als Leerling en Meester) uitbracht.

Lees meer

Bernhard Hennen

Elfenmeester Bernhard Hennen (1966) studeerde germanistiek en geschiedenis. In plaats van een voor de hand liggende beroepskeuze te volgen, begon hij te schrijven, historische en fantasy-romans. Ook bedacht hij fantasy-verhaallijnen voor games en rollenspellen, onder meer voor het (in de internationale fanwereld) razend populaire Das Schwarze Auge. Bernhard Hennen woont met zijn vrouw en twee kinderen in Krefeld, Duitsland.

Lees meer

Robert Jordan

Robert Jordan (pseudoniem voor James Oliver Rigney) werd in 1948 geboren in Charleston, South Carolina. Hij had een twaalf jaar oudere broer, die soms op zijn kleine broertje moest passen. Tijdens het oppassen las hij Jordan voor uit boeken die hij zelf leuk vond, zoals die van Jules Verne, H.G. Wells en Mark Twain; niet echt kinderboeken dus. Op deze manier kwam Jordan al op vijfjarige leeftijd in aanraking met grote namen uit de literatuur. Van 1968 tot 1970 diende Jordan in het Amerikaanse leger in Vietnam, waarvoor hij twee onderscheidingen ontving, 'the Distinguished Flying Cross' en 'the Bronze Cross'. Ook kreeg hij twee keer het Vietnamese 'Cross of Gallantry'. Na zijn tijd in Vietnam haalde Jordan een graad in natuurkunde aan het Military College in South Carolina. Vervolgens ging hij bij de Amerikaanse marine aan de slag als 'nuclear engineer'. Toen hij gewond raakte en in het ziekenhuis terecht kwam, kon hij eindelijk weer veel lezen. Toen hij alles wat hem interessant leek had gelezen, begon hij zelf te schrijven, met Het Rad des Tijds als gevolg. Jordan schrijft vanaf 1977 en zegt zelf dat hij van plan is te blijven schrijven tot ze zijn kist dichtspijkeren. In 1980 is hij getrouwd en hij en zijn vrouw wonen in het Old Historic District of Charleston, in een huis uit 1797. Robert Jordan is een echt buitenmens, hij houdt van jagen, vissen en zeilen. Verder speelt hij graag poker, schaak en poolbiljart en verzamelt hij pijpen. Begin 2006 werd hij gediagnosticeerd met de zeldzame ziekte amyloïdosis. Op 16 september 2007 is Robert Jordan overleden, hij werd slechts 59 jaar.

Lees meer