Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Actualiteit

Wat houdt ons vandaag de dag bezig? Wat speelt er allemaal in de wereld? In deze vlugge tijden vliegt het nieuws ons om de oren. De wereld is dankzij alle technologische ontwikkelingen binnen handbereik. Maar soms is het fijn om juist daarom even af te remmen. De tijd te nemen om in te zoomen op wat er om ons heen gebeurt. Met de hulp van journalistieke, scherpe en onderhoudende boeken. Over nieuws uit binnen- en buitenland. Over politieke en wetenschappelijke ontwikkelen. Over de wereld van sport, cultuur en samenleving. Boeken over de actualiteit. Bij BookSpot vind je een uitgebreide collectie die dagelijks wordt uitgebreid met de beste titels.

Uitgebreid de aandacht voor non-fictie

Uitgebreide aandacht voor non-fictie. Onmisbaar voor de lezer die op de hoogte wil blijven van de actualiteit. Beter de achtergronden wil onderzoeken en doorgronden. Voor diegene die midden in de samenleving staat. Voor aansluiting op of reflectie over wat er om ons heen gebeurt. Met boeken van journalisten, politicologen, antropologen, financieel experts en meer. Denk aan namen zoals Joris Luyendijk, Annegreet van Bergen en Roanne van Voorst. Over macht en gezag. Over Europa en Amerika. Over racisme. Over de onderwereld. Terrorisme. Politieke verschuivingen. Maar ook over onderwerpen zoals ons voedsel, financiële zaken, het fenomeen burn-out en nog veel meer. Met BookSpot blijf je altijd op de hoogte.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Barack Obama

Barack Obama (1961) heeft een Keniaanse vader en een blanke Amerikaanse moeder. Hij groeide op in Indonesië en op Hawaï, studeerde politicologie en rechten. Na een carrière als advocaat werd hij in 2004 tot lid van de Amerikaanse senaat verkozen. Hij groeide al snel uit tot een van de boegbeelden van de Democratische Partij. Op 10 februari 2007 maakte Barack Obama bekend dat hij zich verkiesbaar stelt als democratisch kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Op 5 november 2008 wordt Barack Obama gekozen als de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Barack Obama is getrouwd en heeft twee dochters.

Op vrijdag 9 oktober 2009 werd bekend gemaakt dat het Nobelcomité de Nobelprijs voor de Vrede heeft toegekend aan Barack Obama.

www.barackobama.com

Lees meer

Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en werkt sinds 1982 als journalist. Ze schreef voor de Volkskrant en Elsevier. Vanaf 1999 werkt zij freelance. In 2000 verscheen haar bestseller De lessen van burn-out, waarin ze haar persoonlijke ervaringen combineert met praktische adviezen. In maart 2016 verschijnt hiervan een nieuwe editie. In 2010 publiceerde ze het indrukwekkende Mijn moeder wilde dood. Van Gouden jaren, dat in augustus 2014 verscheen, zijn inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Het werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis prijs 2015 en de NS Publieksprijs 2015 en won de Hebban Publieksprijs 2015 voor het beste Nederlandstalige non-fictieboek.

Lees meer

Danielle Hermans

Daniëlle Hermans is na een studie kunstbeleid en -management aan de Universiteit Utrecht het communicatievak ingegaan. Naast schrijfster is zij freelance communicatiemanager. In 2008 debuteerde ze met het succesvolle Het tulpenvirus.

De grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben Daniëlle Hermans aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Het tulpenvirus stond op de shortlist van de Schaduwprijs 2008 en op de tiplijst van de Diamanten Kogel 2008 en werd ook internationaal een succes. De rechten werden verkocht aan de VS, Spanje, Duitsland, Italië, Brazilië, Noorwegen, Finland, Zweden en Turkije. Haar tweede boek, De watermeesters, werd verkocht aan Duitsland en Italië. Haar derde thriller De man van Manhattan verscheen in januari 2011.

Lees meer

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931, Kamperveen) debuteerde in 1970 als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Naast zijn carrière als jeugdboekenschrijver was hij actief in de politiek. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer.

Naast de jeugdboeken die bij Lemniscaat zijn verschenen heeft Jan Terlouw een aantal korte verhalen en boeken geschreven, waaronder De Derde Kamer, Naar zeventien zetels en terug en Achter de barricaden (uitgeverij L.J. Veen). Samen met zijn dochter Sanne schreef hij De charmeur en Venijn (uitgeverij Nieuw Amsterdam). Zoektocht in Katoren is zijn twaalfde boek bij Lemniscaat.

Veel van de boeken van Jan Terlouw spelen in de wereld die wij kennen, maar hij heeft ook een aantal verhalen in een fantasieland gesitueerd. Koning van Katoren, Zoektocht in Katoren en De Kloof spelen bijvoorbeeld in landen die de schrijver zelf bedacht heeft. De setting doet daardoor een beetje sprookjesachtig aan, maar de problemen waarmee de hoofdpersonen te maken krijgen, zijn wel uit het dagelijks leven gegrepen.

Lees meer

Esther Verhoef

Esther Verhoef (’s-Hertogenbosch, 1968) begon haar schrijvende carrière ooit als columnist, maar vooral als auteur van populair-wetenschappelijke en informatieve boeken over huisdieren. In dit genre schreef zij meer dan 50 boeken, goed voor een slordige 9 miljoen verkochte exemplaren. Tegenwoordig gooit Esther het over een andere boeg en is zij uitgegroeid tot één van Nederlands meest succesvolle schrijfsters. Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: zij zijn al meer dan twee miljoen keer verkocht. En dat aantal loopt gestaag op…

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther, samen met haar man, ook psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober. Esthers solowerk en de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Aan eremetaal heeft Esther overigens ook geen gebrek: ze won de Hebban Crimezone Award, de NS Publieksprijs, de Diamanten Kogel én in 2016 de Gouden Strop voor het boek Lieve mama.

Lees meer