Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

JHG tweede druk

EU-Handvest selecties

 • Nederlands
 • 224 blz.
Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie geeft in vijftig artikelen de grondrechten die gelden in de Europese Unie ten aanzien van waardigheid, vrijheid, gelijkheid, solidariteit, burgerschap en rechtspleging. Sinds de inwerkingtreding van het Verdrag van Lissabon op 1 december 2009 is het EU-Handvest juridisch bindend voor de instellingen van de EU en voor de lidstaten, mits zij het Unierecht ten uitvoer brengen.

Er is inmiddels al veel rechtspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie waarin het EU-Handvest is uitgelegd en ook de nationale rechterlijke instanties passen in toenemende mate het EU-Handvest toe in nationale procedures. Hoewel veel vragen al beantwoord zijn, is het EU-Handvest nog vol in ontwikkeling en blijven er vragen over de reikwijdte van het EU-Handvest, de interpretatie van nieuwe grondrechtbepalingen uit het Handvest, de beperkingen die mogelijk zijn op grondrechten uit het Handvest en de verhouding tot het EVRM. Uiteindelijk is het vooral aan de rechter om het EU-Handvest uit te leggen: niet alleen het Hof van Justitie van de Europese Unie, maar ook de nationale rechter heeft in toenemende mate met het Handvest van doen.

Met de publicatie van de tweede editie van deze annotatiebundel JHG geven wij een verdere aanzet tot de discussie en ontwikkelingen rond de Grondrechtenbescherming in de Europese Unie en de nationale rechtspraktijk. Met deze Selecties blijven we de ontwikkelingen in de driehoek Luxemburg-Brussel-Straatsburg en in de Nederlandse rechtspraak volgen.

De bundel wil een handvat bieden aan de jurist in de academie en de praktijk. De Selecties bevatten (in retroperspectief) geannoteerde rechterlijke uitspraken van na 21 februari 2013 waarin het Handvest aan de orde komt, verspreid over verschillende rechtsgebieden, waaronder het constitutioneel recht, het douanerecht, het gelijke behandelingsrecht, het privacyrecht, het strafrecht, het vreemdelingenrecht en andere delen van het bestuursrecht.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs32,14
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs32,14

1 - 2 Weken

Beoordeling lezers

 • 0 sterren

Wat vond jij van dit boek?

Hoeveel sterren geef je?

Geef je uitgebreide beoordeling en maak kans op een fantastisch boekenpakket met 3 titels uit de Bestseller top 100.

 1. Geef je mening in je eigen woorden, dat is veel leuker om te lezen.
 2. Prijzen kun je beter niet noemen. Die veranderen nog wel eens.
 3. Noem geen persoonlijke informatie over jezelf of anderen, je beoordeling is door iedereen te zien.
 4. Links naar andere leestips? Ja graag! Informatie over andere bedrijven of websites, nee dankje.
 5. Tot slot: blijf netjes, want ongepaste taal kunnen we natuurlijk niet plaatsen.
 

Voorbeeld beoordeling:

Nog even geduld, je beoordeling komt meestal binnen een dag online!

 • Uitgeverij : Sdu Uitgevers
 • ISBN : 9789012397230
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 224
 • Verschijningsdatum : 26-01-2016
 • Afmetingen : 238 x 170 x 23 mm.
 • Gewicht : 724 gr.