Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Boeken voor meisjes

Meiden lezen graag over meidenzaken. Over beste vriendinnen. Vlinders in je buik. School en bergen huiswerk. Eerste zoen. Liefdesverdriet. Vervelende ouders. Verhalen die voor buikpijn van het lachen zorgen. Of juist voor tranen van ontroering. Avonturen waarin jij je heerlijk kan inleven. Even wegdromen. Nestel je alvast op de bank. Lekker met een kop thee. En een pak koekjes. Of een reep chocolade. Of allebei. Er is zo veel te lezen! En niet alleen voor tienermeiden. Ook voor de kleinere meiden hebben we vrolijke verhalen om voor te lezen. Alle echte meidenboeken, je vindt ze hier.

Voor alle soorten meisjes

Natuurlijk vind je meisjesboeken over meisjesdingen. Verliefdheid. Ballet. Paarden. Mode. Winkelen. Boeken waar je met  vriendinnen nog uren over na kletst. Maar meisjes lezen net zo lief spannende avonturen. Over helden. Strijd. En zelfs voetbal. Natuurlijk zijn er ook exemplaren voor deze meiden! Zoek maar eens goed. Of vraag ons om hulp. Ook een leuk boek gelezen? Laat dan een recensie achter voor andere meiden. Zo help je elkaar aan de leukste verhalen!  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  
  • Meer Character  

Jill Schirnhofer

Jill Schirnhofer, vooral bekend als Jill, is er vroeg bij. Al op haar 15e ontwerpt ze haar eerste schoolagenda. Het wordt direct een succes en al snel is er een hele schoolspullenlijn uit onder de naam My life is sweet. Deze lijn wordt verder uitgebreid met kleding, make-up, kookboeken en knutselboeken.

Haar echte doorbraak komt in november 2014, wanneer ze het televisieprogramma Jill gaat presenteren bij AVROTROS. Ze wordt razend populair met haar creatieve en originele tips op het gebied van tekenen, knutselen, mode en koken. En sinds kort is Jill ook nog eens romanschrijfster. Met Elvy’s eigen wereld lanceert ze een fictieserie voor meiden (en jongens!) vanaf tien jaar. Over Elvy, een dromerig en creatief meisje dat allerlei bijzondere avonturen beleeft. So boho is het eerste deel en speelt zich af op Ibiza.

Lees meer

Paul van Loon

Paul van Loon werd geboren op 17 april 1955 in Geleen. Toen hij zes jaar oud was verhuisde de familie naar Waalwijk in Noord-Brabant, waar hij de rest van zijn jeugd doorbracht. Na de HBS volgde hij in Den Bosch de opleiding voor illustratoren aan de Kunstacademie. Na vier jaar stopte hij hiermee en kocht hij een mooie akoestische gitaar, die later nog van pas zou komen. Sinds de jaren 90 speelt Paul ook vaak gitaar. Hij heeft een eigen band gehad: Paul van Loon & Ander Gespuis waarmee hij vaak opgetreden heeft.

Paulus de Boskabouter was een van zijn jeugdfavorieten, maar al vroeg hield Paul van spannende, griezelige verhalen. Griezelboeken voor kinderen waren er niet, dus las hij Lovecraft, Stoker en andere "volwassen" griezelschrijvers. Zijn favoriete kinderboek nu is Max en de maximonsters van Maurice Sendak.

Paul was eigenlijk van plan illustrator te worden. Bij zijn illustraties ging hij zelf verhalen verzinnen, en zijn eerste verhalen werden geplaatst in het Brabants Dagblad. Na verloop van tijd verschenen zijn verhalen ook in Donald Duck, Okki, Taptoe en Ezelsoor. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek: Boven op tante Agaat. Ongemerkt was Paul schrijver geworden. Zijn doorbraak was De griezelbus (1991).

Lees meer

Arend van Dam

Op 24 juni 1953 werd Arend geboren in Maassluis, een plaatsje aan de Waterweg, tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Daar hefft hij tot zijn achttiende gewoond. Daarna volgde hij een opleiding tot maatschappelijk werker in Baarn. Hij behaalde er zijn diploma en vond meteen werk in de drugshulpverlening in Utrecht. Pfff, dat was zwaar werk!
Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op zijn achtentwintigste vader werd. Het is een handboek voor vaders: Een beetje zwanger. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en van het schrijven zijn beroep gemaakt. Het mooiste - vrije - beroep van de wereld!

Lees meer

Janneke Schotveld

Janneke Schotveld (1974) werkte twaalf jaar op een school voor speciaal onderwijs maar is sinds 2012 fulltime kinderboekenschrijfster. Daarnaast werkt ze voor De Schoolschrijver, een stichting die zich inzet voor leesbevordering, en geeft ze lezingen en workshops op basisscholen in het hele land. Jannekes boeken zitten vol humor en fantasie. Ze won vele prijzen waaronder Kinderboekwinkel Publieksprijs (2011) en twee keer de Pluim van de Nederlandse Kinderjury (2012 en 2016). Ook zijn inmiddels de filmrechten van Superjuffie! en Oma ontsnapt! verkocht.

Lees meer

Vivian den Hollander

Vivian den Hollander is moeder van een tweeling en woont in Reeuwijk. Lezen en verhalen verzinnen was altijd al haar grootste hobby en toen ze heel jong was wilde ze het liefst schrijfster worden.

Na de hbs overwoog ze Nederlands te gaan studeren of journalistiek te gaan doen. Maar eerst ging ze in het onderwijs werken. Ze vond het heerlijk om haar klas veel voor te lezen en verhalen met hen te verzinnen. Ook nam ze piano- en zanglessen.

Toch bleef schrijven nog steeds een grote passie. Haar tweeling inspireerde haar tot het schrijven van haar eerste boek: Kiki en Pim. Dit boek is intussen voorzien van nieuwe illustraties.

Nu is Vivian al een tijd fulltime schrijfster, en schrijft ze over verschillende onderwerpen en voor diverse leeftijden. Dankzij haar zoon die niet zoveel las, maar erg veel voetbalde, kwam ze op het idee voetbalboeken te schrijven. En onlangs is ze gestart met een serie over hockey: Supersticks. Het eerste deel werd meteen getipt door de Kinderjury.

Inmiddels zijn er al veel boeken van haar hand verschenen. Bijvoorbeeld de kleuterserie over Lisa en Jimmy, waarvoor Dagmar Stam de illustraties maakte. De club van vier is een serie met grappige verhalen over vier kinderen die bij elkaar op school zitten. Spekkie en Sproet zijn twee detectives. En ook haar informatieve boeken over o.a. ridders, piraten en prinsessen en haar boeken met knutsel- en verkleedtips zijn populair.

Natuurlijk vergeet Vivian de beginnende lezers niet. Na het grote succes van De Effies (over voetbal) is ze gestart met nieuwe AVI-series: over paardrijden en over Pip, die dol is op dansen.

Maar ze schrijft ook voor oudere kinderen, zoals de voetbalboeken over Tim en Lindsey en Prima ballerina. Heel bijzonder is het waargebeurde verhaal Alleen Beer mocht mee, dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.Vivian wil graag toegankelijke boeken schrijven en hoopt veel kinderen aan het lezen te krijgen. Dat lukt goed, want haar boeken zijn veelvuldig genomineerd door de Nederlandse Kinderjury.

Kijk voor meer informatie over Vivian en haar boeken ook op: www.viviandenhollander.nl .

Lees meer