Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Dyslexie

Vind je lezen lastig? Zijn teksten vaak moeilijk en daarom niet leuk voor je? Niet meer met deze boeken. Speciaal voor kinderen met dyslexie. Of andere leesproblemen. Zo geniet je weer van boeken.

De speciale vormgeving maakt het verhaal overzichtelijk. Met speciale lettertypes. Zonder moeilijke woorden. Maar veel afbeeldingen. Korte zinnen. Bondige hoofdstukken. En verduidelijkende uitklappagina’s. Voor nét dat beetje extra ondersteuning. Gemakkelijk te lezen, maar zeker niet kinderachtig. Voor jongens en meiden. Over allerlei thema’s. Met aansprekende en populaire titels. Spannende, grappige en mooie verhalen. Je vindt ze bij BookSpot. Want lezen moet voor iedereen leuk zijn!

Lekker makkelijk lezen

Voelt lezen voor jou ook als het beoefenen van topsport? Frustrerend. Maar lezen kan - ook voor jou! - heel leuk zijn. Kies boeken die gewoon héél duidelijk zijn. Maar daarom niet minder mooi. Of spannend. Wij hebben ze. Kies op deze pagina iets moois. Zodat je lekker kunt oefenen. Ontspannen. En gewoon genieten. Dat is het doel.

We hopen dat lezen niet langer een hindernis voor je is. Laat ons vooral even weten wat je ervan vond. Daar kunnen we bij BookSpot wat mee. Voor nu: veel leesplezier!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Geronimo Stilton

Wie is nu echt de schrijver van Geronimo Stilton? Iemand gebruikt een pseudoniem, een bijnaam. Maar wie? Dit is een Italiaanse vrouw, Elisabetta Dami. Elisabetta Dami is geboren in Milaan, in 1958. Zij schrijft vanaf 1999, inmiddels met een team van schrijvers, de boeken van Geronimo Stilton, waaronder de vele leesboeken over avonturen van Geronimo Stilton, de dikke boeken van Fantasia, maar ook de Prinsessen van Fantasia en de Kronieken van Fantasia. Die boeken worden uitgegeven door de Italiaanse uitgeverij Edizioni Piemme, waar Elisabetta mede-eigenaar van is. Vanuit het Italiaans worden de boeken van Geronimo Stilton vertaald voor wel 35 verschillende landen!

Lees meer

Fiona Rempt

Fiona Rempt heeft al diverse kinderboeken op haar naam staan. Eerder schreef ze Geknipt voor de keuken, een knutselkookboek voor kinderen vanaf 8 jaar. Samen met illustratrice Noëlle Smit maakte ze diverse prentenboeken, waaronder Feestjes voor beestjes en Supervrienden, dat in verschillende talen is uitgegeven en waarvan er wereldwijd 30.000 exemplaren zijn verkocht. Haar recentste boeken zijn Lux (een origineel en grappig dagboekverhaal) en Rico is niet bang (een Gouden Boekje). Fiona woont samen met haar man, hun dochtertje Elza en kat Momo in Amsterdam.

Lees meer

Arend van Dam

Op 24 juni 1953 werd Arend geboren in Maassluis, een plaatsje aan de Waterweg, tussen Hoek van Holland en Rotterdam. Daar hefft hij tot zijn achttiende gewoond. Daarna volgde hij een opleiding tot maatschappelijk werker in Baarn. Hij behaalde er zijn diploma en vond meteen werk in de drugshulpverlening in Utrecht. Pfff, dat was zwaar werk!
Zijn eerste boek schreef hij pas toen hij op zijn achtentwintigste vader werd. Het is een handboek voor vaders: Een beetje zwanger. Sindsdien heeft hij de smaak te pakken en van het schrijven zijn beroep gemaakt. Het mooiste - vrije - beroep van de wereld!

Lees meer

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek naar de oorsprong van begeerte en de grote rol van pornografie in de moderne wereld. Essays en beschouwingen verschenen in de Volkskrant en NRC Handelsblad. Verder heeft Wieringa een vaste column in De Pers en in Hollands Diep. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels. In mei 2009 verscheen zijn nieuwe roman Caesarion, een roman waarover Pieter Steinz van NRC Handelsblad het volgende meldde: "Tommy Wieringa heeft er met Caesarion voor gezorgd dat hij bij de Grote Tien van de Nederlandse literatuur hoort."

Lees meer

Linda van Rijn

Geïnspireerd door Suzanne Vermeer...
Linda van Rijn is een Nederlandse auteur van succesvolle, spannende vakantiethrillers. Ze studeerde literatuurwetenschappen en ging daarna in de reisbranche werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties, daarna als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Van Rijn schreef voor de lol verhalen, maar ze had nooit het doel om schrijver te worden. Dat veranderde plotseling na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Ze raakte geïnspireerd en besloot op dat moment om ook zelf aan de slag te gaan.

In 2011 debuteerde ze met de thriller Last Minute. En nog in hetzelfde jaar werd haar tweede boek Piste alarm uitgegeven. Ze hield het tempo er lekker in want binnen 4 jaar had ze 9 titels op haar naam staan. Alle boeken van Linda zijn duidelijk seizoensgebonden. Bekende zomerse thrillers van Linda van Rijn zijn Vakantievrienden, Zeezicht, Vive La France, Blue Curaçao en Villa Toscane. En Winterzon, Winterwereld, Off piste en Winterchalet spelen zich in de sneeuw af.

Bedacht
Maar had je er nu al jaren stiekem van gedroomd om Linda van Rijn in de supermarkt tegen te komen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Linda van Rijn is een pseudoniem en wie er precies achter haar guitige stockfoto gezichtje schuilgaat weet niemand. Ze is bedacht als ‘collega’ van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer. Om het nog wat ingewikkelder te maken: Suzanne Vermeer bestaat zelf ook niet: zij is het pseudoniem van duikschoolhouder Paul Goeken (overleden in 2011).

Over Linda van Rijn gaat uitgeverij Marmer nog steeds ietwat geheimzinnig te werk. Wel heeft uitgever Marc Gisbergen heeft inmiddels toegegeven dat Linda van Rijn en Sandrine Jolie, auteur van erotische thrillers, één en dezelfde persoon zijn.

Nederlandse Bestseller Top 60
Hoe je het ook went of keert: Linda leeft. Ze is een veelgelezen en geprezen schrijfster die iedere zomer én winter een zinderende thriller uitbrengt waar duizenden fans op wachten. Met succesvolle titels als Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva España, Off Piste, Villa Toscane, Ski Resort is ze inmiddels een gevestigd auteur. Haar boeken verschijnen steevast in de Nederlandse bestseller Top 60.

Lees meer