Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Kookboeken voor kinderen

Wat is er misschien wel net zo leuk als lezen? Juist. Koken! En nog leuker: samen koken. Het kan nu. Met deze kookboeken voor kinderen mislukt niet één recept meer. Stap voor stap uitgelegd. Met mooie plaatjes. Zo weet je precies hoe jouw gerechtje eruit moet zien. Dus houd je van cupcakes? Bak je graag een taart met je moeder? Of maak je liever helemaal zelf een bord spaghetti voor je ouders klaar? Wat zal je ze verrassen! Wat je ook maakt, het wordt zeker helemaal jammie. Word jij ook altijd vrolijk van lekker eten? Ja? Goed nieuws. Want de leukste kinderkookboeken vind je op deze pagina.

Zelf maken, samen smullen

Wat maken we vandaag? Een speciale boterham voor op school? Een écht hoofdgerecht? Toetje om van te smullen? Hollandse pot? Of een echt vakantiegerecht? Iets makkelijks? Of ga je voor een moeilijk recept? Jij mag het zeggen. En helemaal zelf maken natuurlijk. Vandaag kook jij. Dat is namelijk super leuk. En lekker. Wie weet word je later wel een echte chef. Wie zal het zeggen? Veel plezier. Maar doe wel voorzichtig. En eet smakelijk natuurlijk!  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Jill Schirnhofer

Jill Schirnhofer, vooral bekend als Jill, is er vroeg bij. Al op haar 15e ontwerpt ze haar eerste schoolagenda. Het wordt direct een succes en al snel is er een hele schoolspullenlijn uit onder de naam My life is sweet. Deze lijn wordt verder uitgebreid met kleding, make-up, kookboeken en knutselboeken.

Haar echte doorbraak komt in november 2014, wanneer ze het televisieprogramma Jill gaat presenteren bij AVROTROS. Ze wordt razend populair met haar creatieve en originele tips op het gebied van tekenen, knutselen, mode en koken. En sinds kort is Jill ook nog eens romanschrijfster. Met Elvy’s eigen wereld lanceert ze een fictieserie voor meiden (en jongens!) vanaf tien jaar. Over Elvy, een dromerig en creatief meisje dat allerlei bijzondere avonturen beleeft. So boho is het eerste deel en speelt zich af op Ibiza.

Lees meer

Karin Luiten

Als culinair journalist weet Karin Luiten als geen ander wat lekker eten is. Door Koken met Karin wil ze de lezer helpen met heerlijke gerechten waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Hiervoor hanteert ze het principe ‘kleine moeite, groot effect’. Ze heeft een vaste ‘antipakjeskookrubriek’ op zaterdag in dagblad Trouw, heeft een blog, maakt illustraties en schrijft kookboeken. In haar kookrubriek staat elke keer een kant-en-klaarproduct centraal, dat je thuis veel lekkerder zelf kunt maken. Zo schreef ze ook het eerste ‘antipakjeskookboek’, met heerlijke recepten vol verse producten.
Van nature was Karin (afkomstig uit een aardappel-groente-vleesgezin) trouwens helemaal geen kookheld: ze leerde koken toen ze als 17-jarige als au pair in Zwitserland voor drie kinderen moest zorgen. Inmiddels bedenkt ze zelf de meest heerlijke recepten, die ze graag met ons deelt!

Lees meer

Ilja Gort

Ilja Gort is een Nederlands componist, schrijver en wijnboer die afwisselend in Nederland en in Frankrijk woont. Gort werd beroemd met het componeren van reclametunes en later met het maken van wijn. In 1994 kocht Gort een wijnkasteel in Frankrijk waar hij wijn ging maken. Dit bleek succesvol; hij won diverse prijzen met zijn wijnen die worden verkocht onder het merk 'La Tulipe'. Gort schrijft ook boeken over zijn wijnavonturen, waaronder Leven als Gort in Frankrijk, Het Wijnsurvivalboek, Overleven als Gort in Frankrijk en, over zijn stageperiode bij sterrenchef Jonnie Boer, >i>Met Gort de Boer op. Samen met Caroline d'Hollosy schreef hij een aantal kinderboeken o.a. Zwijn gaat op muziek. In 2008 publiceerde hij zijn eerste roman Het Merlot Mysterie en in 2009 verscheen Slurp!.

De pers over Gorts boeken:
‘Gort schrijft op een manier waar veel Nederlandse literaire schrijvers een puntje aan kunnen zuigen.’ – de Volkskrant
‘Bij dit prachtig geïllustreerde boek loopt het water je constant in de mond en vormen je lippen veelvuldig een smakelijke grijns.’ – Het Parool
‘Ultiem cadeau voor wijndrinkers, levensgenieters en Frankrijkliefhebbers.’ – DAG magazine
‘Geniaal boek, dat wij in één avond uitlazen, waarbij we regelmatig vreemd werden aangekeken vanwege het gegrinnik.’ – Marketing Results
‘Lekker en meeslepend vakantieboek.’ – En Route

Lees meer

Geronimo Stilton

Wie is nu echt de schrijver van Geronimo Stilton? Iemand gebruikt een pseudoniem, een bijnaam. Maar wie? Dit is een Italiaanse vrouw, Elisabetta Dami. Elisabetta Dami is geboren in Milaan, in 1958. Zij schrijft vanaf 1999, inmiddels met een team van schrijvers, de boeken van Geronimo Stilton, waaronder de vele leesboeken over avonturen van Geronimo Stilton, de dikke boeken van Fantasia, maar ook de Prinsessen van Fantasia en de Kronieken van Fantasia. Die boeken worden uitgegeven door de Italiaanse uitgeverij Edizioni Piemme, waar Elisabetta mede-eigenaar van is. Vanuit het Italiaans worden de boeken van Geronimo Stilton vertaald voor wel 35 verschillende landen!

Lees meer

Nigel Slater

Nigel Slater (Geboren op 9 april 1958) is een Engels kookboekauteur, journalist en presentator. Nigel Slater groeide op in Wolverhampton, kookt vanaf zijn tiende en werkte vanaf zijn zestiende in restaurants.

Hij belandde uiteindelijk in Londen en schrijft sinds 1993 voor The Observer over alles wat met eten te maken heeft. Daarnaast schrijft hij kookboeken en presenteert succesvolle kookprogramma's voor de BBC. Nigel Slater won talloze prijzen voor zijn werk en heeft in de loop der jaren een enorme schare trouwe fans verzameld.

Lees meer