Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer
Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Menno de Koning

Menno de Koning, winnaar van Heel Holland Bakt 2014, woont in Den Haag. In zijn kleine keuken bakt hij erop los, maar hij draait ook zijn hand niet om voor hartige bereidingen, ovenschotels zijn favoriet bij hem thuis.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer

Yvonne Lemmers

Yvonne Lemmers is diëtiste. Begin juni 2008 had zij haar laatste chemokuur en vanaf september 2008 was zij weer langzaamaan gestart met een beperkt aantal medelijners die telefonisch begeleid werden en haar bij de les hielden.

Ik wilde al jaren het handboek, dat ik voor mijn klanten had samengesteld, uitbreiden. De noodgedwongen sabbatical in 2008 heeft zij aangegrepen om er eens echt werk van te maken. En mét resultaat! In 2009 verscheen het basisboek ‘Opgewicht‘

In mei 2017 bracht ze haar boek ‘Grip op koolhydraten’ (GOK) uit: een bewezen, succesvolle methode die helpt om van klachten als overgewicht, weinig energie en stemmingswisselingen af te komen. Yvonne begeleidt mensen die willen afvallen en verkocht al meer dan 150.000 boeken over haar beproefde methode.

Lees meer

Sonja Bakker

Sonja Bakker (1974) is Nederlands bekendste diëtiste. Zij verkocht al meer dan 4 miljoen boeken. Haar methode staat bekend als 'sonjabakkeren', en is zelfs opgenomen in de Dikke van Dale woordenboeken.
Sonja komt uit een echte ondernemersfamilie. Na haar opleiding tot gewichtsconsulent en orthomoleculair voedingskundige ontwikkelde zij haar bekende dieetmethode. In 1997 startte zij haar eigen afslankpraktijk.
In eigen beheer bracht zij in 2005 haar eerste boek uit: 'Bereik je ideale gewicht'. De combinatie van de smaakvolle en eenvoudige recepten, en de uitgeschreven weekmenu's sloeg direct aan. Het boek stond wekenlang in de Top 10 van meest verkochte boeken in Nederland.

Tot nu toe bracht Sonja Bakker 20 boeken uit, waaronder uiteraard de afslankboeken, maar ook 2 kinderboeken en een zelf inzichtboek. Het laatste uitgegeven boek heet 'Bikiniproof met Sonja' (2017).

Ze lanceerde eerder een eigen tijdschrift, genaamd Sonja, en een Online Afslankprogramma. Ze deed mee aan verschillende televisieprogramma's en schreef columns voor andere tijdschriften en kranten. Sonja Bakker woont in Bergen. Ze is getrouwd met Jan Reus. Samen hebben zij 5 kinderen.

Lees meer