Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bakboeken

Van je eigen verse brood tot de allerlekkerste hartige taart. Bakken is leuk. En bakken kun je leren! Wat voor baksel je ook wilt maken: er is gegarandeerd een bakboek over geschreven. Bakboeken voor mensen die gezond willen bakken. Of gewoon even ongegeneerd willen smullen. Want bij sommige dagen hoort gewoon gebak. Van koek tot brownie, cake, pizza, quiche en macaron. Met klassiekers en originele recepten uit alle uithoeken van de wereld. Kies je zalig zoet of ga je voor heerlijk hartig? De oven wordt je nieuwe beste vriend. Alle kookboeken die jou leren bakken? Je vindt ze bij BookSpot. Dit zijn de exemplaren die niet bij je in de kast mogen ontbreken.

De kunst van het bakken – zo onder de knie!

Thuisbakkers opgelet! Wat wil je weten? Meer over ingrediënten? Baktijden? Technieken? Temperatuur? Benodigde materialen? Of gewoon alle bakgeheimen leren kennen? Wordt geregeld. Dankzij deze overzichtelijke handleidingen leer je alles stap voor stap. Onze bak kookboeken zijn helder omschreven. Met duidelijke foto’s bij de teksten. Van basis tot topping. Van kneden tot rijzen. Van gist tot brood. Van beslag tot cupcake. Met oneindig veel tips. Handig, lekker, leerzaam en inspirerend. Gewoon goede kookboeken over bakken dus. Wat wordt jouw nieuwe bakbijbel?  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Karin Luiten

Als culinair journalist weet Karin Luiten als geen ander wat lekker eten is. Door Koken met Karin wil ze de lezer helpen met heerlijke gerechten waarvoor je niet te lang in de keuken hoeft te staan. Hiervoor hanteert ze het principe ‘kleine moeite, groot effect’. Ze heeft een vaste ‘antipakjeskookrubriek’ op zaterdag in dagblad Trouw, heeft een blog, maakt illustraties en schrijft kookboeken. In haar kookrubriek staat elke keer een kant-en-klaarproduct centraal, dat je thuis veel lekkerder zelf kunt maken. Zo schreef ze ook het eerste ‘antipakjeskookboek’, met heerlijke recepten vol verse producten.
Van nature was Karin (afkomstig uit een aardappel-groente-vleesgezin) trouwens helemaal geen kookheld: ze leerde koken toen ze als 17-jarige als au pair in Zwitserland voor drie kinderen moest zorgen. Inmiddels bedenkt ze zelf de meest heerlijke recepten, die ze graag met ons deelt!

Lees meer

Valli Little

Valli Little is food director van de Australische delicious. Zij kookt als geen ander wereldmenu’s die iedereen inspireren en staat garant voor een eenvoudige voorbereiding in de keuken én verbluffende resultaten op tafel. Niet voor niets is de Nederlandse delicious.-redactie fan van haar!

Lees meer

Cees Holtkamp

Cees Holtkamp heeft samen met zijn vrouw Petra sinds 1969 de banketbakkerij Holtkamp. Cees in de bakkerij en Petra in de winkel. Holtkamp kreeg steeds meer bekendheid in Amsterdam, en langzaamaan ook daarbuiten. Het patisserie-assortiment groeide, en bij meer en meer grand cafés en restaurants verschenen de producten op de menukaart.

In 2002 ging het bedrijf over in handen van dochter Angela Holtkamp en Nico Meijles. En nog steeds is er volop ontwikkeling. Omdat het bedrijf in de afgelopen jaren zo sterk gegroeid is, is vanaf juli 2015 het bedrijf opgesplitst waarbij Nico zich volledig richt op horeca & croquetten en Angela verantwoordelijk is voor de winkel en chocolaterie.

Cees is in 2002 begonnen met het schrijven van een Banketbakkersboek. Alle patisserie recepten zijn aangepast zodat het eenvoudiger is om thuis te maken. Hij heeft ook alles eindeloos proefgebakken in zijn keukentje boven de zaak totdat het perfect was. Dit heeft geresulteerd in het boek “de Banketbakker“ een bestseller die momenteel al aan de 9e druk toe is!

Als aanvulling hierop heeft hij in samenwerking met Ronald Hoeben, culinair fotograaf en journalist, een aantal filmpjes op Foodtube gezet, waar hij zijn eigen videokanaal heeft. Geassisteerd door kleindochter Stella, legt hij een aantal recepten uit en bakt ze voor de camera.

Lees meer

Robert van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven (Oisterwijk, 11 juli 1961) is een Nederlandse bakker, patissier en presentator. Van Beckhoven is de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Van Beckhoven werd geboren als zoon van een banketbakker in Oisterwijk. Na de lagere school ging hij naar de MAVO in Tilburg. Daarna volgde hij een bakkersopleiding aan het ROC in Eindhoven.

In 2012 kreeg Van Beckhoven bekendheid als presentator van de kinderprogramma's CupCakeCup en CupCakeKlas. In 2013 was hij jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops en in zijn kookboeken.

Lees meer

Rutger van den Broek

Rutger van den Broek bakt al van kinds af aan, het is hem letterlijk met de paplepel ingegoten. Als kind zat hij bij zijn moeder op het aanrecht om alles mee te kijken en te proeven en hielp zijn vader met het jaarlijkse oliebollenbakken in de schuur.

In de zomer van 2013 heeft hij de eerste serie van het populaire Omroep MAX-programma Heel Holland Bakt gewonnen. Inmiddels heeft Rutger al meerdere bakboeken uitgebracht. Daarnaast geef hij nog regelmatig bakworkshops, bakdemo’s, ontwikkelt hij in opdracht bakrecepten en jureert hij bij bakwedstrijden.

Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt, staat Rutger het liefst te bakken.

Lees meer