Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Bekende chefs

Een kookboek. Het hoeft allang niet meer alleen over eten te gaan. Koken is een lifestyle. Kijk maar eens naar de kookboeken van bekende chefs. Ze lezen als een roman. Het zijn echte belevenisboeken. Creatief. Prachtig vormgegeven. Persoonlijk. Kortom, kookboeken met een hart. Dus: niet alleen om te lezen in de keuken, maar ook in bed voor het slapengaan. Met smaakvolle verhalen over de chef, producten en kooktechnieken. Foto’s waar je van gaat watertanden. En natuurlijk de allerlekkerste recepten. Bekende kookboeken van bekende chefs. Bij BookSpot hebben we ze allemaal voor je uitgezocht. Je vindt ze op deze pagina.

Kookboeken met een hart

Kookboeken in diverse stijlen. Voor amateurs en gevorderden. Voor de genieters. Voor mensen die geïnspireerd willen worden. Voor diegenen die gefascineerd zijn door de kookvaardigheden van de chef. Voor mensen die een cultuur, land of mensen beter willen leren kennen. Door te lezen over hoe ze eten. En wat ze eten. En natuurlijk voor de keukenprins(es). Degene die ‘gewoon’ de allerlekkerste maaltijd op tafel wil zetten. Hier zijn ze dan. De allerbeste kookboeken. De meest bekende kookboeken. Van de grootste vakmensen. Onze experts. Deskundigen. Om je vingers bij af te likken. Veel plezier. En smakelijk eten.  

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Robert van Beckhoven

Robèrt van Beckhoven (Oisterwijk, 11 juli 1961) is een Nederlandse bakker, patissier en presentator. Van Beckhoven is de enige persoon in Nederland die zowel de titel Meester Patissier als Meester Boulanger draagt.

Van Beckhoven werd geboren als zoon van een banketbakker in Oisterwijk. Na de lagere school ging hij naar de MAVO in Tilburg. Daarna volgde hij een bakkersopleiding aan het ROC in Eindhoven.

In 2012 kreeg Van Beckhoven bekendheid als presentator van de kinderprogramma's CupCakeCup en CupCakeKlas. In 2013 was hij jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops en in zijn kookboeken.

Lees meer

Sabrina Ghayour

Sabrina Ghayour (5 januari 1976 in Teheran, Iran) is een Brits-Iraanse Chef en auteur. Ze bracht haar eerste kookboek, Persiana, in mei 2014 uit.

Ghayour's relatie met koken begon op de leeftijd van zes, na het ontvangen van haar eerste kookboek. Vanaf deze leeftijd maakte ze gerechten in haar huiskeuken tot een passie voor Perzisch koken gedurende haar tienerjaren.

Ze begon vervolgens met experimenteren van gerechten uit de Turkse, Arabische, Armeense en Afghaanse keuken. De verzameling van recepten die hieruit kwamen hebben geleid tot het programma ‘Sabrina’s Kitchen’ gehost vanuit Ghayour's huis in Londen.

Lees meer

Jamie Oliver

De goedlachse, enthousiaste chef-kok Jamie Oliver heeft in de afgelopen twee decennia een imperium opgebouwd. Hij startte in 1999 met The Naked Chef, maar groeide al snel uit tot een fenomeen.

Inmiddels heeft hij al verschillende bestsellers op zijn naam staan, verscheen hij met ruim 25 verschillende series op tv, bezit hij restaurants over de hele wereld en heeft hij 2 succesvolle YouTube-kanalen (FoodTube en DrinksTube). Zijn Fifteen restaurants bieden kansarme jongeren de mogelijkheid om een opleiding tot horecaprofessional te volgen. En dat is niet alles: hij strijdt in het Verenigd Koninkrijk ook nog succesvol tegen het overmatig gebruik van suiker.

De recepten van Jamie zijn overheerlijk en geschikt voor iedereen. Of je nu een beginnende hobbykok bent, of een stiekeme chefkok-in-de-dop.

Lees meer

Nigella Lawson

Nigella Lawson (1960) is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters van dit moment. Ze geniet een sterrenstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella expressen Keuken. Recepten uit het hart van het huis.

Lees meer

Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken. Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Yotam groeide op in Israël, begon als journalist voor Haaretz en werd verliefd op student Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Yotam verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu voor zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Vervolgens werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Sami begon hij restaurants en schreef hij kookboeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant "Nopi". In 2012 kreeg hij de Britse nationaliteit.

Yotam is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Lees meer