Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Biografieën

Het leven van een politicus. Koningin van het levenslied. Beroemde regisseur. Schrijver. Of crimineel. We willen er alles over weten. Omdat we nieuwsgierig zijn. Het ons interesseert. Wat dreef hem tot die daad? Hoe verklaar je haar keuze? Maar bovenal: wie is de persoon achter het imago? Verdrietige verhalen. Spannende. Ongrijpbare. En ontroerende. Een uitgebreide collectie biografieën. Die vind je hier.

Literatuur biografieën - het verhaal achter…

Iedereen is uniek. Achter elk gezicht schuilt een verhaal. En één ding is zeker: biografieën zijn verhalen waar we van leren. Om niet vooraf te oordelen bijvoorbeeld. We willen meer weten. Van die persoon, of diens werk. Of juist niet. Er is maar één manier daar achter te komen. Ga het lezen. Het verhaal achter….

Snel vinden wat je zoekt? Je sorteert onze collectie biografie boeken op titel, prijs of verschijningsdatum. Vragen? Stel ze ons. Want ook wij hebben een verhaal. Het verhaal van BookSpot. En dat vertellen we graag.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Barack Obama

Barack Obama (1961) heeft een Keniaanse vader en een blanke Amerikaanse moeder. Hij groeide op in Indonesië en op Hawaï, studeerde politicologie en rechten. Na een carrière als advocaat werd hij in 2004 tot lid van de Amerikaanse senaat verkozen. Hij groeide al snel uit tot een van de boegbeelden van de Democratische Partij. Op 10 februari 2007 maakte Barack Obama bekend dat hij zich verkiesbaar stelt als democratisch kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Op 5 november 2008 wordt Barack Obama gekozen als de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. Barack Obama is getrouwd en heeft twee dochters.

Op vrijdag 9 oktober 2009 werd bekend gemaakt dat het Nobelcomité de Nobelprijs voor de Vrede heeft toegekend aan Barack Obama.

www.barackobama.com

Lees meer

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl studeerde in Amsterdam en Londen. Ze werkte tien jaar bij het opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met het boek Jagtlust over het meest roemruchte artistieke broeinest van Nederland.
Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, werd onder andere genomineerd voor De Gouden Uil literatuurprijs. Het boek vormde de basis voor de groots opgezette tv-serie Annie M.G.. Bijzonder succesvol was Van der Zijl met Sonny Boy (2004), waarvan meer dan een half miljoen exemplaren werden verkocht en dat eveneens verfilmd werd. In 2010 verscheen haar spraakmakende biografie Bernhard. Een verborgen geschiedenis.
In 2012 ontving zij de Gouden Ganzenveer voor haar grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland.

'Annejet van der Zijl is de ongekroonde koningin van de literaire non-fictie.' NRC Handelsblad

Lees meer

Auke Kok

Auke Kok (1956) is journalist, non-fictieschrijver, stadschroniqueur in Het Parool en sportcolumnist in Vrij Nederland. Voordat hij zich fulltime wijdde aan het schrijven van boeken was hij onder meer hoofdredacteur bij HP De Tijd en redactiechef van het NOS Radio 1 Journaal. Van zijn hand verschenen onder meer de volgende publicaties: De verraderLeven en dood van Anton van der Waals (1995, genomineerd voor de dr. L. De Jong Prijs voor moderne geschiedschrijving), Balverliefd (voetbalcolumns), 1974 – Wij waren de besten (bekroond met de Nico Scheepmaker Prijs voor Beste Sportboek van 2004), Onze jongensDe nieuwe helden van Oranje (2006) en Dit was Veronica. Geschiedenis van een piraat (2007). In 2008 publiceerde hij 1988 – Wij hielden van Oranje, een nauwkeurige en levendige reconstructie van het tot nu toe enige door het Nederlands elftal gewonnen kampioenschap. Samen met Dido Michielsen schreef hij in 2009 Lisa & Lin - Vijf weken terug in China. Het jaar erna verscheen Oorlogsliefde, over het leven van Corrie den Held, de weduwe van Anton van der Waals. Auke Kok werkte toen al langere tijd aan zijn biografie over Willem Holleeder, die in 2011 verscheen: Holleeder. De jonge jaren.

Lees meer

Hella Rottenberg

Hella Rottenberg (1955) is journalist en schrijfster. Ze studeerde Russisch en werkte als correspondent voor de Volkskrant in Praag en Moskou. Ze schreef een boek over de plundering van een Russische kunstcollectie (Meesters, marodeurs) en samen met Jelle van der Meer over het strafrecht in de dagelijkse praktijk (Opwaaiende toga's). Ze is mede-oprichter van het digitaal kennisplatform RaamopRusland.nl.

Lees meer

Sandra Rottenberg

Sandra Rottenberg (1960) werkt als zelfstandig programmamaker voor culturele, politieke en wetenschappelijke organisaties, voor radio en televisie. Ze was producent en hoofdredacteur van De Globaliseringslezing en ze is een veelgevraagd voorzitter en discussieleider van conferenties en bijeenkomsten. Samen met Ine Poppe schreef ze het boek De Kraakgeneratie.

Lees meer