Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Literaire non-fictie

Je houdt van cultuur. Van waardevolle verhalen. Smaakvolle teksten. Diepgaande omschrijvingen én personages. Gevoelens, op een artistieke manier verwoord. En het liefst op waarheid gebaseerde boeken. Daar geniet je van. Met volle teugen. Dan kom je al snel uit op het genre literaire non-fictie. Laat je verrassen door ons aanbod. Met populaire nieuwkomers en klassieke meesterwerken. Bij BookSpot vind je het allemaal.

Literaire non-fictie - een kunstwerk van een verhaal

Een boek met karakter. Originaliteit. Diepgang. Een boek waar je soms wat moeite voor moet doen. Maar die moeite meer dan waard is. Een verhaal dat een kunstwerk op zich is. Waargebeurd. Literaire non-fictie. Daar houden wij van. Zoek tussen de best verkochte exemplaren. Of best beoordeeld. Sorteer op verschijningsdatum. Kies een verhaal dat lijkt op een van je andere favorieten. Elk verhaal bevat een uitgebreide omschrijving. Dat maakt kiezen makkelijker.

Heb je toch vragen? Stel ze gerust. We helpen graag. Daar zijn we voor. Zo vind je snel het boek waar je van houdt. Veel leesplezier!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Hans Dorrestijn

Hans Dorrestijn (1940) heeft zich dankzij zijn depressies ontwikkeld tot een van Neerlands succesvolste liedtekstschrijvers en cabaretiers. Zijn mooiste liedteksten werden in 2005 verzameld in de Pluchereeks: Nu de liefde me zo tegenzit.
In 2007 verscheen zijn alom geprezen Dorrestijns Vogelgids, waarvan er inmiddels ruim 60.000 zijn verkocht. Dorrestijns Natuurgids, de opvolger van dit boek, verscheen in 2010.

Lees meer

Herman van Veen

Herman van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een virtuoos en veelzijdig podiumkunstenaar met een enorme staat van dienst. Geen Nederlandse artiest wordt zo gevierd in de internationale theaters als deze Utrechtse duivelskunstenaar. L’Olympia, Carré, Friedrichstadtpalast, Carnegie Hall, schijnbaar moeiteloos zingt hij zijn repertoire in vier talen. In 1965 beklom Van Veen voor het eerst het podium en sindsdien reist hij met zijn voorstellingen de wereld rond. Hij speelt viool, zingt, schrijft, componeert, regisseert, acteert, schildert en is de geestelijke vader van de wereldberoemde stripfiguur-eend Alfred Jodocus Kwak. Van zijn hand verschenen tot op heden 176 cd’s, 21 dvd’s en een zeventigtal boeken. Van Veen zet zich al meer dan vijftig jaar actief in voor de rechten van het kind, is jarenlang goodwill-ambassadeur voor Unicef en mag zich – naast de vele internationale onderscheidingen die hem ten deel vielen- Professor Honoris Causa van de Martin Buber University Brussel/Kerkrade noemen en heeft een Eredoctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel omwille van zijn humanitaire inzet, zijn consequente houding tegen elke vorm van onrecht en zijn verdediging van het vrije woord. Sinds november 2012 bestaat het ‘Herman van Veen Arts Center', gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, een centrum dat vooral jonge kunstenaars een plek wil bieden hun begaafdheden te ontwikkelen en te tonen.

Lees meer

Stephen Hawking

Stephen William Hawking (1942 - 2018) was een Brits natuurkundige, kosmoloog en wiskundige.

Zijn ouders, Frank en Isobel Hawking, woonden in Londen, maar door de bombardementen op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog moesten ze naar het veiliger Oxford verhuizen. Isobel Hawking keerde naar Londen terug toen Stephen twee weken oud was. Hij trouwde in 1965 met Jane Wilde. Ze kregen drie kinderen: Robert (1967), Lucy (1970) en Timothy (1979). Inmiddels heeft hij ook drie kleinkinderen.

In 1962, tijdens zijn laatste dagen in Oxford kreeg Stephen Hawkings de diagnose ALS. Dit is een ongeneeslijke ziekte die de zenuwcellen aantast totdat het lichaam helemaal is verlamd. Het denkvermogen wordt niet aangetast door de ziekte. Door een longontsteking die hij in 1985 opliep raakte hij zijn stem kwijt. Sindsdien gebruikt hij een spraakcomputer.

Tussen de tientallen onderscheidingen zit ook het lidmaatschap van de National Academy of Sciences in de Verenigde Staten. In 2006 kreeg hij de Copley Medal en in augustus 2009 werd Hawking door president Obama onderscheiden met de Presidential Medal of Freedom, de hoogste Amerikaanse onderscheiding voor burgers.

Hawking is het bekendst vanwege zijn werk op het gebied van zwarte gaten en singulariteiten in de kosmologie. Ook kreeg hij grote bekendheid na de uitgave van zijn boek A Brief History of Time , in het Nederlands Het Heelal . Het werd een bestseller, waarin hij de stand van zaken in de kosmologie beschreef. Het werd geschreven met zijn spraakcomputer.

Vanaf augustus 2006 werkte Hawking, samen met zijn dochter Lucy, aan meerdere kinderboeken. Daarin wilde hij “denkbeelden en ideeën over relativiteit en kosmologie in de vorm van verhalen beschrijven”. Het eerste boek heeft de titel George's Secret Key to the Universe en verscheen in september 2007 in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Duitsland. Dit boek is in 2008 in Nederland verschenen onder de titel De geheime sleutel naar het heelal.

Lees meer

Paulien Cornelisse

Paulien Cornelisse (1976) is theatermaker en columnist. Haar cabaretvoorstellingHallo Aardeging in seizoen 2011-2012 in reprise.Taal is zeg maarecht mijn dingwerd in 2010 onderscheiden met de Tollens-prijs wegens een 'opvallende literaire prestatie'. In hetzelfde jaar kreeg ze ook de Neerlands Hoop voor haar cabaretwerk.Paulien Cornelisse schrijft onder andere voor nrc.next,Janen de Wereldomroep.

Lees meer

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen woonde en werkte als correspondent in Moskou. In 2008 verscheen Het pauperparadijs, dat uitgroeide tot een bestseller, en inmiddels in het Duits en het Spaans is vertaald. Als dramaturg werkte ze mee aan theaterspektakel Het Pauperparadijs, dat lovend werd ontvangen. Ze publiceerde ook De hemel is goud.

Lees meer