Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Nederlandse literatuur

Ons land telt enorm veel goede schrijvers. En daar zijn we trots op. Daarom staan de beste boeken van Nederlandse bodem hieronder in het spotlicht. Dus zoek je een veelbesproken titel? Of wacht je juist op een nog niet verschenen verhaal? Hier zit je goed. Sorteer onze collectie Nederlandse literatuur op best verkocht, verschijningsdatum of prijs en kies je favoriete verhaal.

Nederlandse literatuur - Hollands glorie bij BookSpot

Hollands glorie: wat mag je daarvan verwachten? In ieder geval veel leesplezier. Van een humoristisch fictief verhaal tot een ontroerende autobiografie van een bekende journalist. Wij adviseren onze Vaste Klanten over de meest besproken nieuwe Nederlandse boeken, maar hebben ook de klassieke oudjes. Mis je een boek? Of heb je een vraag? Geef ons feedback. Daar kunnen we alleen maar van leren.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Martin Bril

Martin Bril (1959-2009) schreef jarenlang een van de meestgelezen columns in Nederland, eerst in Het Parool, vanaf 2001 in de Volkskrant. In Vrij Nederland schreef hij het wekelijkse feuilleton Evelien, waarvan ook een succesvolle televisieserie werd gemaakt.
Hij publiceerde tientallen boeken, die in de loop der tijd steeds succesvoller werden en die de laatste jaren steevast uitgroeiden tot bestsellers. In 2009 ontving Bril de Bob den Uyl-prijs voor zijn veelgeprezen boek De kleine keizer over het leven van Napoleon en Brils fascinatie voor hem.

Lees meer

Esther Verhoef

Esther Verhoef (’s-Hertogenbosch, 1968) begon haar schrijvende carrière ooit als columnist, maar vooral als auteur van populair-wetenschappelijke en informatieve boeken over huisdieren. In dit genre schreef zij meer dan 50 boeken, goed voor een slordige 9 miljoen verkochte exemplaren. Tegenwoordig gooit Esther het over een andere boeg en is zij uitgegroeid tot één van Nederlands meest succesvolle schrijfsters. Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: zij zijn al meer dan twee miljoen keer verkocht. En dat aantal loopt gestaag op…

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther, samen met haar man, ook psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober. Esthers solowerk en de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Aan eremetaal heeft Esther overigens ook geen gebrek: ze won de Hebban Crimezone Award, de NS Publieksprijs, de Diamanten Kogel én in 2016 de Gouden Strop voor het boek Lieve mama.

Lees meer

Peter Middendorp

Peter Middendorp (1971) brak in 2014 door met Vertrouwd voordelig, een aangrijpende, humoristische roman over zijn jeugd in een Blokker-winkel in Emmen. De roman werd met sterren begroet in de kritiek, en er werden meer dan 15.000 exemplaren van verkocht. Hij kwam op de longlist van de Libris Literatuurprijs en werd bekroond met de Groninger Boekenprijs.Sinds 2012 is Middendorp columnist bij de Volkskrant.

Lees meer

Kader Abdolah

Kader Abdolah (Iran, 1954) studeerde natuurkunde in Teheran en zat in de redactie van een ondergrondse krant totdat hij gedwongen werd zijn land te ontvluchten. Hij verblijft sinds 1988 in Nederland.

Zijn eerste verhalenbundel, De adelaars, werd bekroond met het Gouden Ezelsoor, de prijs voor het bestverkochte debuut. De roman De reis van de lege flessen (1997) werd door NRC Handelsblad ‘een meesterwerk’ genoemd. Later volgden de romans Spijkerschrift en de bestseller Het huis van de moskee (2005). In 2008 verscheen de dubbelpublicatie De Koran/De boodschapper, die genomineerd werd voor de NS Publieksprijs. Ook zijn latere romans, zoals De koning, Papegaai vloog over de IJssel en recentelijk Salam Europa! werden lovend ontvangen. Het laatste boek behaalde een plek op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2017. Daarnaast publiceerde Abdolah vier bundels met columns uit de Volkskrant.

Lees meer

Tineke Beishuizen

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 zeer succesvol met Als zand door mijn vingers, gevolgd door Wat doen we met Fred? (2006) en Dood door schuld (2007). In 2008 verscheen de roman Schaduwtuin en in 2009 Oud zeer. In september 2010 verscheen de roman Gekleed te water.
Beishuizen schrijft al jaren voor Libelle. Ze wordt op de voet gevolgd door een zeer trouwe lezersschare.

Lees meer