Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Vertaalde literatuur

Hulde aan vertalers! Dat mag best eens gezegd worden. Waarom? Omdat zij ervoor zorgen dat wij boeken van buitenlandse schrijvers lezen. En dat doen we graag. Daarom hebben we een uitgebreide collectie vertaalde boeken. Die mag er wezen. Van de nieuwste toptitels tot de oudste klassiekers en uit alle windstreken.

Vertaalde literatuur - verheug je op jouw favorieten

Herken je dit: je ziet de aankondiging voor een nieuw boek van je favoriete buitenlandse schrijver. En je kunt niet wachten om te beginnen met lezen? Dan wil je natuurlijk weten wanneer je het boek in handen hebt. Dan mag je van ons als online boekwinkel helderheid verwachten: je sorteert onze collectie op verschijningsdatum, natuurlijk op prijs en best verkocht. Alle informatie staat bij de titels vermeld. Mis je nou iets? Een toptitel of informatie? Geef ons feedback, daar kunnen we wat mee.

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  

Isabel Allende

Isabel Allende werd in 1942 uit Chileense ouders geboren en reisde als diplomatendochter over de hele wereld. Na de militaire staatsgreep in 1973 in Chili, waarbij haar oom, president Salvador Allende, werd vermoord, vestigde zij zich in Venezuela. Momenteel woont en werkt zij in San Francisco (usa). Isabel Allende is een wereldberoemd schrijfster van talloze boeken, waaronder grote liefdesromans en historische romans. Zij is de eerste (en misschien nog steeds de enige) Latijns-Amerikaanse vrouw die een publiek van honderden miljoenen lezers en lezeressen heeft weten te bereiken en heeft laten kennismaken met de Zuid-Amerikaanse werkelijkheid, dat immense continent met zijn grote maatschappelijke tegenstellingen en overvloedige natuur. Al haar boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Lees meer

Paolo Giordano

In januari 2008 verscheen in Italië De eenzaamheid van de priemgetallen, de debuutroman van de vijfentwintigjarige natuurkundige Paolo Giordano. De reacties in de Italiaanse pers waren lovend, Giordano werd unaniem ontvangen als het grootste nieuwe literaire talent van de afgelopen jaren en de vertaalrechten werden verkocht aan verschillende internationale uitgevers.Intussen zijn ook de filmrechten verkocht aan producer Mario Gianani, die onlangs samen met regisseur Saverio Costanzo de film In memoria di me maakte en op dit moment werkt aan Vincere, de nieuwe film van Marco Bellocchio.
In juli 2008 ontving Giordano de ultieme bevestiging van zijn literaire talent in de Premio Strega. Met zijn vijfentwintig jaar is Giordano de jongste winnaar ooit van deze belangrijkste Italiaanse literaire prijs. Paolo Giordano (Turijn, 1982) is op 11 februari 2010 gepromoveerd in de natuurkunde.

Lees meer

Kate Morton

Kate Morton (1976) is geboren in Australië. Ze studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Queensland en woont met haar gezin in Brisbane. Ze debuteerde met de roman Het geheim van de zusters; daarna verschenen onder andere De vergeten tuin en De vergeten brief.

Lees meer

Jonas Jonasson

Pär-Ola Jonas Jonasson (Växjö, 6 juli 1961) is een Zweeds schrijver en journalist die vooral bekend geworden is door zijn bestseller De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Hij studeerde Zweeds en Spaans aan de universiteit van Göteborg en werkte tot 1994 als journalist voor het dagblad Smålandsposten in Växjö en voor het Zweedse avondblad Expressen. In 1996 richtte hij het succesvolle mediabedrijf OTW op. Om gezondheidsredenen verkocht hij het bedrijf in 2005. Hij verhuisde met zijn Noorse echtgenote in 2007 naar Ticino in Zwitserland, waar hij zijn debuutroman De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween schreef. Na zijn echtscheiding woont hij sinds 2010 met zijn zoon in Gotland.

In 2009 bracht hij zijn roman uit. Het was in 2010 het bestverkochte boek in Zweden. Jonasson won er de Swedish BookSellers Award mee. Het boek is vertaald in 30 talen. De filmrechten werden verkocht en in 2014 verscheen deze in de Nederlandse bioscopen.Begin 2013 waren er in Nederland 190.000 exemplaren van het boek verkocht. In november 2013 verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn tweede roman, De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje, gevolgd door Gangster Anders en zijn vrienden in 2015.

Lees meer

Khaled Hosseini

Khaled Hosseini (Kabul, 1965) is geboren en getogen in Kabul, als zoon van een diplomaat wiens gezin in 1980 na de Russische inval naar de Verenigde Staten emigreerde. Hij werkte als arts in het noorden van Californië. Hosseini publiceerde diverse korte verhalen, die werden genomineerd voor de Pushcart Prize. In 2003 debuteerde hij met de wereldwijde bestseller De vliegeraar. Het boek werd door Boek-delen, het magazine voor leesclubs, uitverkoren tot Het Beste Boek van 2006 en werd succesvol verfilmd door regisseur Mark Forster. Ook ontving Hosseini de UNHCR Humanitarian Award voor zijn inzet voor het lot van vluchtelingen. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

In mei 2007 verscheen de langverwachte tweede roman van Hosseini: Duizend schitterende zonnen.

Lees meer