Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Vlaamse literatuur

Dat ons land veel goede schrijvers kent is niet nieuw. Maar wat dacht je van onze zuiderbuurtjes? Amai, zeg! Daar zit veel talent. En dat onthouden we jou niet. Van de debutant tot de oude rot. Vlaamse literatuur van de bovenste plank. Je vindt het hier. Bij BookSpot. Mis je een boek? Van je vroegere Vlaamse penvriendin misschien? Neem dan contact met ons op. Bel. Mail. Tweet of WhatsApp. Doen we namelijk allemaal.

Vlaamse literatuur - Allee, gaat ’t lezen hè

Observeren. Autobiograferen. Onderzoeken. Verhalen vertellen. En dan ook nog schrijven. Boeken vol literaire prachtzinnen. Die Vlamingen. Die kunnen er wat van. En wij mogen hun werk lezen. Wíllen hun werk lezen. Daarom hebben we een uitgebreide collectie Vlaamse boeken. Je sorteert op verschijningsdatum, prijs en best verkocht. Een nog niet verschenen titel reserveren? Kan ook.

Salukes!
Filters

Filters

  • Meer Levertijd  

Jan Leyers

Jan Leyers (1958) is muzikant, filosoof en tv-maker. Hij leerde Vlaanderen het Midden-oosten kennen, met zijn reisverhalen scheerde hij hoge toppen en veroverde hij menig lezershart. Eerder verschenen van hem De schaduw van het kruis (2002), De weg naar Mekka (2007) en De weg naar het avondland (2011). In 2012 presenteerde hij het 25ste seizoen van zomergasten.

Lees meer

Isabelle Dams

Isabelle Dams (1978) studeerde Germaanse taal- en letterkunde, en ging vervolgens aan de slag in de media. Daarnaast bouwde ze een carrière als auteur uit.
Ondertussen publiceerde ze meer dan tien titels. De roman Het Tigrameisje en de thriller Lijstjes maken bewijzen dat seks niet in al haar boeken centraal staat, maar - toegegeven - in het merendeel wel.
Als eindredacteur van Open en Bloot, een spraakmakend programma over seks en relaties, zou Isabelle zich jarenlang verdiepen in het technische aspect van seks. Het resultaat daarvan waren de boeken Open en Bloot. Het geheim van goede seks en Sex-appeal. Handboek voor stijlvolle stoeipoezen.
Maar al snel kende ze het antwoord op de vraag ‘Hoe doe ik het goed?’ als geen ander, en vond ze het hoog tijd voor wat meer erotiek, lust, sensualiteit en spannende seks. Gevolg: de erotische verhalenbundels Geil en Nog steeds geil?
Met Schaamteloos geil wil Isabelle deze reeks vervolledigen. Het perfecte trio, op papier dan toch.

Lees meer

Lize Spit

Met haar debuut domineerde ze maanden de Vlaamse bestsellerlijst en het werd door NRC zelfs benoemd tot boek van het jaar. De jonge Lize Spit, kort van stuk, markante knot, geweldige pen. Haar eerste boek Het smelt had de Vlaamse auteur een debuut waar veel aspirant-schrijvers alleen maar van kunnen dromen. Met het winnen van de schrijfwedstrijd Write Now zette Lize zich al in de spotlight en een jaar later tekende ze een contract bij uitgeverij Das Mag. Naast boeken schrijft ze ook veel korte verhalen en columns voor De Morgen.

Lees meer

Herman Brusselmans

Sinds het verschijnen van zijn doorbraakromen ‘De man die werk vond’ in 1985 is Herman Brusselmans één van de belangrijkste Nederlandstalige literaire auteurs. Zijn werk heeft vaak een hoog autobiografisch gehalte. Relatieproblemen, drank, seks en verveling zijn terugkerende thema’s. Buiten zijn boeken is Brusselmans bekend doordat hij regelmatig in de media verschijnt en columns schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften. Zijn provocerende uitspraken zorgen geregeld voor de nodige ophef.

Zijn oeuvre bestaat ondertussen uit meer dan 70 romans, novelles, verhalenbundels en toneelstukken. Typisch zijn de grappige, absurde dialogen, de (pseudo-)autobiografische elementen en het opvoeren van Bekende Personen in totaal verzonnen situaties. Onder de baldadige humor vinden we vaak een diepere laag van weemoed, heimwee, angst en verdriet. Brusselmans schrijft literatuur die nog lang nadreunt.

Lees meer

Pieter Aspe

Pieter Aspe studeerde Politieke en Sociale Wetenschappen in Gent. Een jaartje maar, toen was het genoeg. Erna volgde een serie uiteenlopende beroepen: van bediende bij het ziekenfonds tot persfotograaf en meubelrestaurateur. Uiteindelijk vond hij zijn roeping als schrijver.

Sinds 1996 schrijft Aspe (pseudoniem van Pierre Aspeslag) fulltime. Zijn misdaadromans, en zeker ook de terugkerende hoofdpersonen adjunct-commissaris Pieter Van In en substituut (officier van justitie) Hannelore Martens hebben een grote schare fans. Na Het vierkant van de wraak (1996) verschijnen nieuwe delen in deze Meesters in Misdaad-serie met de regelmaat van de klok. De meeste van de bijna 40 verhalen spelen zich in Brugge af. In 2016 verschenen Import en Exit.

In opdracht van VTM werden in Brugge de eerste 10 misdaadromans van Aspe verwerkt tot televisieserie, getiteld Aspe. Er werd ook een 2e reeks opgenomen maar die was geen verfilming van Aspe's boeken.

In 2001 ontving Aspe voor zijn roman Zoenoffer de Hercule Poirotprijs, een jaarlijkse literatuurprijs voor de beste Vlaamse misdaadroman. Inmiddels heeft Aspe ook zijn eigen Aspe Award, een schrijfwedstrijd voor nog niet uitgegeven auteurs van korte crime-verhalen.

Lees meer