Historische romans

Wat zijn precies historische romans? De historische roman is een roman waarvan de verhaalstof gebaseerd is op waargebeurde historische gebeurtenissen of personen die echt bestaan hebben. Dit genre is serieus opgekomen in het tijdperk van de romantiek; de 19e eeuw.

Historische romans series

De meest bekende serie, mede omdat de boeken zijn verfilmd en één van de beste bekeken shows van Netflix is, is waarschijnlijk de Reiziger (Outlander) serie van Diana Gabaldon. Het verhaal zit vol avontuur, passie, angst en verraad. Zou jij deze serie graag willen lezen? Hier vind je de juiste volgorde van de Reiziger boeken. Ook de Bridgerton serie van Julia Quinn is een ware hit. Ben jij benieuwd naar deze serie? Bekijk hier de juiste volgorde van de Bridgerton boeken. Ook de Aardkinderen serie van Jean M Auel is een aanrader!

Historische romans auteurs

In het rijtje van beste historische romans auteurs horen Sarah Lark, Liz Carlyle, Umberto Eco. Ook Cynthia Mc Leod is enorm populair met haar boek 'Hoe duur was de suiker?'. En vergeet natuurlijk de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt niet met haar boek de Kaasfabriek. Ben je op zoek naar een historische roman uit de middeleeuwen? Bekijk dan het boek de Stilte van de Vrouwen van Pat Barker.

De beste historische romans top 10

Nog steeds geen keuze kunnen maken? Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk hier onze historische romans boeken top 10. Met deze boeken zit je sowieso goed!

Nieuwe historische romans

Ben jij op zoek naar nieuwe historische romans? Bookspot heeft oude klassiekers, maar ook populaire nieuwe boeken in het assortiment!