Exacte wetenschappen

Wat zijn exacte wetenschappen? Exacte wetenschappen zijn de takken van wetenschap die gebaseerd zijn op natuurwetten en theorieën die gekenmerkt worden door wiskundige modellering, formele logica en experimentele toetsing. Ben je op zoek naar boeken over exacte wetenschappen? Dan ben je bij Bookspot aan het juiste adres! Want met zo'n groot assortiment zit er altijd wel iets tussen waar je naar op zoek bent.

De beste boeken over sterrenkunde

De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in zijn boek De antwoorden op de grote vragen

Tussen twee oneindigheden van Gianfranco Bertone neemt je mee naar de wonderlijke wereld van de moderne natuurwetenschap, zonder te verdwalen in technische details. Nederlands' bekendste sterrenkunde-auteur Govert Schilling schreef voor iedereen die het heelal beter wil begrijpen de astronomische klassieker Deining in de ruimtetijd. Daarnaast schreef hij een boek, De olifant in het universum, over één van de grootste onopgeloste vraagstukken in de astronomie: de ware aard van donkere materie.

De beste studieboeken wiskunde

Wiskunde de basis is geschreven voor tweedejaarsstudenten in het hoger technisch onderwijs. Het boek bevat vele opgaven om de theorie te toetsen en voorbeelden die de stof van context voorzien. Wiskunde voor alle vwo niveaus door Wim Gronloh is één van de boeken die hij heeft geschreven om VWO scholieren te helpen met begrippen zoals perforaties van functies, parametervoorstellingen en Bewegingsvergelijkingen.