Sociale wetenschappen

Sociale wetenschappen zijn wetenschappen die zich bezighouden met de instellingen binnen, en het functioneren van, de menselijke maatschappij en met de intermenselijke verhoudingen van individuen als leden van de maatschappij. Over dit brede onderwerp zijn er bij Bookspot enorm veel boeken te vinden!

Boeken over racisme

Ben je op zoek naar een boek over racisme? Het antiracismehandboek van Chanel Matil Lodik beschrijft waarom het belangrijk is om je met antiracisme bezig te houden en hoe je actief kunt bijdragen aan een inclusieve samenleving. Het boek Kolonialisme en racisme van S.W. Couwenberg wordt het Nederlandse kolonialisme en de daaropvolgende dekolonisatieproblematiek besproken in het brede historische kader van het Europese koloniale verleden.

Boeken over verdriet, verlies en rouw

Soms is een gebeurtenis zó aangrijpend, dat boeken ons kunnen helpen bij het verwerken van een trauma.  Helpen bij verlies en verdriet van Manu Keirse toont hoe rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. De talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving maken het bovendien tot een heel praktisch boek. Je kunt je hart helen van Louise Hay en David D. Kessler helpt je niet alleen om om te gaan met verlies of rouw, maar geeft je ook de moed om andere nare situaties in de toekomst het hoofd te kunnen bieden. Daarnaast heeft Louise Hay een aantal andere prachtige boeken geschreven, zoals Je kunt je leven helen en Heel je geest.