Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

De tweeling

Dit is de BookSpot Editie van De tweeling, een speciale uitgave ter gelegenheid van onze grootse opening op 1 maart 2018. Dat dit boek precies 25 jaar geleden voor het eerst gedrukt werd, maakt de gelegenheid extra feestelijk. Laat je ontroeren door dit hartverscheurende verhaal.

Twee bejaarde vrouwen, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het Thermaal Instituut van het fameuze kuuroord Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster. Gedurende hun kuur - beiden lijden aan artrose - vertellen ze hun levensverhaal: het wordt de laatste kans om een kloof van bijna zeventig jaar verwijdering te overbruggen. Geboren in Keulen, in 1919, zijn ze na het overlijden van hun ouders door familieleden bruusk van elkaar gescheiden. Anna groeit op bij haar grootvader, in een primitief boers en katholiek milieu aan de rand van het Teutoburgerwald. Lotte belandt vanwege haar tbc in Nederland, bij een oom met sterk socialistische sympathieën. Door de slechte verhouding tussen de families raakt ook het contact tussen de beide zusjes verbroken.

De volstrekt verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog Joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar wordt door de aangrijpende verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid: het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.

In deze monumentale roman volgt de lezer de meeslepende lotgevallen van twee vrouwen gedurende de Tweede Wereldoorlog, hun beider geschiedenis lijkt één grote vergeefse poging om boven vijandschap en wantrouwen uit te stijgen. Binnen een subtiel uitgewerkte en gewaagde structuur doseert deze roman een maximum aan ontroering, in een soevereine en uitgewogen stijl.
Zet op boekenlijstje
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs4,99
We geven korting vanaf je 4e boek in 12 maanden. Zonder gedoe.  Lees meer.
Prijs4,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Lees een stuk uit 'De tweeling'

Beoordeling lezers
 • 0 sterren
In ... boekenlijstjes
geen boekenlijst geen boekenlijst geen boekenlijst geen boekenlijst
Bekijk alle boekenlijstjes

Boekenlijstjes met boek "De tweeling"

Boeken die ik gelezen heb in 2018

booklist owner image

Birdman
25 jan. 2018

27 boeken• 0 volgers

Bekijk alle boekenlijstjes van dit boek

Bookalikes

Deze boeken lijken qua stijl, genre of inhoud op De tweeling. Check het zelf en als je het boek uit hebt: laat ons vooral weten wat je ervan vond. Via een beoordeling bijvoorbeeld.

 1. Bloed, zweet & tranen-Bob Mendes
 2. Het badhuis-Corine Kisling
 3. Asfour-Caro Sicking
 • Auteur(s) : Tessa de Loo
 • Uitgeverij : De Arbeiderspers
 • ISBN : 9789029525886
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 416
 • Verschijningsdatum : 01-03-2018
 • Tags : historische literatuur, Familiegeschiedenis, historisch, Tweede Wereldoorlog, levensverhaal
 • Afmetingen : 314 x 254 x 27 mm.
 • Gewicht : 450 gr.