“Ik wil dat het ophoudt. De repeterende gedachtes. Het voelen. Het niet-voelen. Het doven en het oplaaien. Ik ben zo moe. En het gaat niet voorbij. Het wordt niet beter. Mijn moeder zei me dat gek zijn betekent dat je dezelfde hel steeds opnieuw beleeft.” Zo begint Stromboli, het verhaal van Sara Zomer.

Schrijversechtpaar
Elke week genieten honderdduizenden lezers van de column van Sara Zomer en Karel van Bohemen, een schrijversechtpaar dat - zo lijkt het tenminste - openhartig verslag doet van hun gezinsleven. Maar de werkelijkheid is anders. Hun leven lijkt beeldig, maar na 20 jaar huwelijk is alle glans eraf. Hun dagen vullen zich met afgunst, wrok en zelfs geweld. Na de zoveelste nachtelijke uitbarsting neemt Sara een dapper besluit: het is genoeg, ze verlaat Karel.

Geheim
Maar dan staat Sara er alleen voor. Na de breuk wil niemand meer iets met haar te maken hebben. Sara wil de grip op haar leven terug en een vriendin brengt haar op een idee: een week lang naar het Italiaanse eiland Stromboli, voor de cursus From Fear to Love. met een zelfbenoemde lovegoeroe en een groep bijzondere medecursisten doet ze rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. De week op het vulkanische Stromboli had een nieuwe start moeten worden. Maar in plaats daarvan wordt het voor Sara een reis naar dat deel van haar verleden dat ze het liefst geheim had gehouden.

Over Saskia Noort
Saskia Noort is de bestverkopende thrillerauteur van Nederland. Van haar boeken zijn bijna 3 miljoen exemplaren verkocht. Haar werk verschijnt in 15 landen en is bewerkt voor televisie, film en theater. Haar debuut Terug naar de kust verscheen in 2003 en is verfilmd met Linda de Mol in de hoofdrol. Later verschenen onder meer De eetclub, Nieuwe buren, De verbouwing, Koorts, Debet en Huidpijnb. Saskia heeft een column in het tijdschrift LINDA.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis