Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Nederlandse thrillers

Een desastreuze liefde. Raadselachtige verdwijning. Onopgeloste moord. Nachtmerries die werkelijkheid worden. Personages van thrillers maken het mee. En wij willen de verhalen lezen. Die zaak oplossen. De dader ontmaskeren. Het vraagstuk ontrafelen. Nederlandse thrillerschrijvers maken het ons niet makkelijk. Dat maakt ze juist zo goed. Hier vind je een uitgebreide collectie Nederlandse thrillers. Die je in de ban houdt. Gegarandeerd.

Nederlandse thrillers - spanning van eigen bodem

Wij zijn natuurlijk trots op onze thrillerschrijvers. Daarom zetten we de beste thrillers van Nederlandse bodem in het spotlicht. Van nieuwkomers tot klassiekers. Dus zoek je een veelbesproken titel? Sorteer onze collectie op best verkocht, prijs, net verschenen of prijs en kies je favoriet. Wacht je in spanning op een nog niet verschenen thriller? Reserveer dan alvast je exemplaar. Die pakt niemand je meer af.

Mis je iets? Werk eigen bodem dat niet mag ontbreken? Bekijk ook eens onze collectie Nederlandse literatuur. Zit gegarandeerd iets voor je tussen!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Jeroen Windmeijer

Jeroen Frederik Antonius Maria Windmeijer werd geboren te Delft. Hij groeide op in Pijnacker. Na zijn gymnasiumopleiding studeerde hij wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en na het behalen van zijn propedeuse studeerde hij Culturele Antropologie en Sociologie der Niet-Westerse Samenlevingen aan de Universiteit Leiden.

Hij bracht veertien maanden door in het stadje Otavalo, gelegen in de hooglanden van het noorden van Ecuador. Dit resulteerde in het proefschrift "De vallei van de Rijzende Zon", een studie naar de Indiaanse handelsreizigers uit Otavalo, Ecuador. Dit proefschrift verscheen in 2004 in een gepopulariseerde editie onder de titel "Poncho’s, panfluiten en paardenstaarten". De Spaanse vertaling onder de titel "El Valle Amenecido: Un Estudio de los Indígenas Ejemplares de Otavalo, Ecuador" verscheen in 2016.

Windmeijer is werkzaam als docent bij het middelbaar onderwijs in Leiden. In juni 2015 debuteerde hij met de literaire thriller "De Bekentenissen van Petrus". Ter gelegenheid van het 170-jarig bestaan van confessioneel onderwijs verscheen bij de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) de mini-thriller "Een Strooien Brief", in een gelimiteerde editie van 1.500 exemplaren. In maart 2017 verscheen van zijn hand "Het Pauluslabyrint". Zowel in "de Bekentenissen van Petrus" als in het "Het Pauluslabyrint" is de hoofdpersoon een Leidse archeoloog Peter de Haan, verbonden aan de universiteit aldaar.

Lees meer

Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk poëzie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carrière in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carrière als directeur van een gezondheidszorginstelling beëindigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. In 2013 schreef zij het geschenkboekje 'Nooit alleen' ter gelegenheid van de maand van het spannende boek.

Inmiddels verschenen er van haar hand meer dan 25 thrillers, verhalenbundels, novelles en romans. 19 thrillers, 3 verhalenbundels, 3 novelles en 1 roman.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

Lees meer

Suzanne Vermeer

Paul Goeken
Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem waaronder verschillende schrijvers ijzersterke thrillers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken schuil achter dit pseudoniem. Na zijn dood werd dit pseudoniem overgenomen. Maar door wie? Dat wordt nog altijd angstvallig geheim gehouden door A.W. Bruna Uitgevers.

Paul Goeken debuteerde in 2002 eerst gewoon onder zijn eigen naam met de titel Hammerhead. Hij bracht hierna nog 3 titels uit. Daarna ontstond het plan om ook boeken onder een pseudoniem uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: alleen zijn ouders, een paar vrienden en enkele mensen bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. In huize Goeken op het Spaanse eiland Gran Canaria stonden de boeken van Paul Goeken altijd op het dressoir, naast de thrillers van Suzanne Vermeer. Annemieke Goeken, vrouw van wijlen Paul Goeken vertelt: ‘Als er weleens visite overkwam uit Nederland, werden de Vermeers snel verstopt.’ Annemieke: ‘niemand wist dat Paul de schrijver was van die populaire Suzanne Vermeer vakantiethrillers.’

We nemen een vrouwennaam
Omdat Paul schrijft in het thriller-genre leek het een logische keuze om te publiceren onder een vrouwennaam. Dit omdat in Nederland met name veel vrouwelijke thrillerschrijfster heel succesvol zijn. Denk aan Esther Verhoef, Marion Pouw en Saskia Noort.

All-Inclusive
Zo gezegd zo gedaan, brengt Paul Goeken onder de naam Suzanne Vermeer in 2006 zijn eerste titel uit: All-Inclusive. Dit wordt meteen een bestseller. Vermeer wordt gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona is verhuisd.

Van Vermeers debuut werden 17.000 exemplaren verkocht. De voordeeleditie die een paar maanden later verscheen, stond twintig weken in de top van de Nederlandse Bestseller Top 60. All-Inclusive speelt zich af in de wereld van toerisme en de reisbranche en dat beviel goed. Zo goed dat dat ook voor de volgende boeken een uitgangspunt was. De vlucht, Zomertijd, De cruise, Vakantiegeld en vele titels die daarna nog volgden hebben zodoende allemaal het thema vakantie. Paul Goeken overleed in 2011 aan kanker.

Suzanne schrijft door
Na Goekens dood werd besloten door te gaan met de succesvolle Suzanne Vermeer. In de zomer van 2012 verscheen Bon Bini Beach. Maar ook daarna verschenen elk jaar 1 of soms zelfs 2 titels van Suzanne Vermeer, waaronder Het Chalet, Route du Soleil, Winterberg, Goudkust, Mont Blanc en Hittegolf. Noorderlicht (uit 2012) werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Wie de auteur op dit moment is weet nog steeds niemand. Wat we wel weten is dat er in totaal al meer dan een miljoen exemplaren van Vermeers boeken verkocht zijn.

Lees meer

Willem Asman

Willem Asman (1959) studeerde af aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Eerder verschenen de thrillers De Cassandra-paradox, Brittanica, Wondermans eindspel en Koninginnedag. Willem Asman werd genomineerd voor zowel de Diamanten Kogel als de Gouden Strop.

Lees meer

Saskia Noort

Een meisje uit Bergen
Saskia Noort is geboren in het Nederlandse kustplaatsje Bergen, Noord Holland. Ze deed de havo en studeerde daarna Journalistiek & Theaterwetenschap. Sinds begin jaren ‘90 werkte ze als ze als redacteur voor een aantal bekende magazines waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu en later LINDA.

In 2003 debuteerde Saskia met de literaire thriller Terug naar de Kust. Het boek speelt zich af in haar geboorteplaats Bergen. Het werd direct een enorme hit en er werden er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Saskia zette hiermee ook het fenomeen literaire thriller op de kaart, iets wat daarvoor niet zo bekend was in Nederland. Sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse schrijvers en verkocht ze ruim 3 miljoen boeken.

Saskia is geen moordenares en kan ook niet zingen
Vaak wordt aan Saskia Noort de vraag gesteld of haar boeken autobiografisch zijn. Maar niets is minder waar. Immers, Saskia heeft nog nooit iemand vermoord, nog nooit aan partnerruil gedaan en ze gebruikt geen drugs en kan ook niet zingen. Iets wat we wel terugzien in haar thrillers. Als schrijver moet je je verplaatsen in je personages. Je kunt hen laten doen wat je zelf niet durft.En hoe schrijf je eigenlijk een boek? Volgens Saskia Noort kun je het vergelijken met een zwangerschap. Eerst heb je de conceptie, dat is het idee. Dan moet je researchen en de karakters bepalen, dat is de zwangerschap. En dan komt het eruit, de bevalling. Dit proces neemt gemiddeld geen 9 maanden maar een jaar in beslag. De boeken van Saskia Noort zijn spannend, maar altijd herkenbaar.

Nominaties
Na het succes van Terug naar kust verscheen in 2004 haar tweede thriller: De eetclub. Voor beide boeken werd ze genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. En het succes hield niet op want ook Nieuwe buren (2006), Afgunst (2007), De verbouwing (2009), Koorts (2011) en Debet (2013) werden genomineerd voor De Gouden Strop en de NS Publieksprijs.

De boeken van Saskia lenen zich, met name door de herkenbare situaties, goed voor een verfilming. Denk aan echtscheidingen, decadentie, overspel, haat, nijd, botox en moederschap. Terug naar de kust en De eetclub werden tot film bewerkt en van Nieuwe buren werd voor RTL4 een 10-delige televisieserie gemaakt. Grote namen als Linda de Mol, Katja Schuurman, Thijs Römer en Daan Schuurmans spelen hierin een hoofdrol.

In 20017 schreef Saskia ter gelegenheid van de maand de crime passionel Afgunst. In februari 2009 kwam haar boek De verbouwing uit. Dit boek verkocht goed maar niet alle recensies waren lovend. Maar de naam Saskia Noort was al gevestigd en de echte fans waren sowieso enthousiast. Eind 2013 verscheen Debet, het vervolg op De eetclub.

Privé
Saskia woont in Amsterdam, maar heeft ook een huis op het Spaanse eiland Ibiza, waar ze geregeld is om in alle rust te schrijven. Ze is een single mom en heeft twee kinderen: Mathieu en Julia.

Op 3 augustus 2014 zat ze bij Wilfried de Jong aan tafel bij Zomergasten.

Lees meer