Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Vlaamse thrillers

Een anoniem telefoontje. Gevonden lijk. Mysterieuze ontmoeting. Eén gebeurtenis die alles verandert. Ons meeneemt. Naar waar het grote zoeken begint. Naar de dader. Dat lang bewaarde geheim. Of de betrokkenen in het complot. Die grote zoektocht. Die duurt tot aan de laatste bladzijde. De Vlamingen slepen ons er telkens weer in mee. En wij krijgen nooit genoeg. Daarom hebben we een grote collectie Vlaamse thrillers. Die vind je hier.

Vlaamse thrillers - De (zachte) G van Gruwelijke verhalen

Wie het werk leest van de Vlaming kan de woorden bijna horen. Zo vriendelijk. Kalm. Vloeiend. De letter ‘G’ zo zacht uitgesproken. Zo onschuldig. Niet in de Vlaamse thriller. Daar staat de ‘G’ voor Gruwelijk. Van gruwelijke verhalen. Want hoe vriendelijk de Belgen ook zijn, in hun thrillers is niemand te vertrouwen. Laat je dus niet verleiden..

Verzot op de Vlamingen

Ook zo zot van het werk van onze zuiderburen? We hebben ook beste Vlaamse literatuur in onze online boekwinkel. Dus neem vooral een kijkje. Vragen? Bel. Chat of WhatsApp. En vergeet ons vooral niet te volgen op Facebook. Vinden we leuk!

Filters

Filters

  • Meer Levertijd  
  • Meer Serie  

Jan van der Cruysse

Jan Van der Cruysse is een Belgisch communicatieadviseur en een Vlaams schrijver van misdaadromans. Hij werkte gedurende twintig jaar als woordvoerder bij Brussels Airport.

Op de leeftijd van 55 schreef hij Bling Bling , een fictief misdaadverhaal over een diamantroof op de luchthaven van Delhi. Het boek verscheen in 2016 bij Uitgeverij Davidsfonds en valt op door zijn volume en door de schrijfstijl, die meerdere verhaallijnen naast en door elkaar liet lopen. In juni 2017 verscheen bij Manteau Bling Bling 2: de Zaventemmers.

In 2017 werd aan Bling Bling 1: Diamantroof in Delhi tevens de Schaduwprijs toegekend, de Nederlandse prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige thrillerdebuut. Eerder won Van der Cruysse met hetzelfde boek ook al de Diamanten Kogel en de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal. Nooit eerder won dezelfde titel beide prijzen voor misdaadfictie.

Lees meer

Toni Coppers

Met speurder Liese Meerhout creëerde schrijver Toni Coppers een sympathiek en herkenbaar personage. Zijn serie thrillers rondom deze inspecteur – en later commissaris – is zelfs verfilmd en uitgezonden op VTM. De auteur won voor Dood water de Hercule Poirot-prijs en voor De vleermuismoorden de publieksprijs Hercule Poirot. Toni begon zijn schrijverscarrière trouwens niet met thrillers, maar met literaire reisbrieven. Met Liese Meerhout zoekt hij het dichter bij huis, zij voert onderzoek uit in Brussel en Antwerpen.

Lees meer

Hilde Vandermeeren

Hilde Vandermeeren (1970) schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Sinds haar jeugd verslindt ze thrillers en spannende romans. Met haar eerste psychologische thriller, Als alles duister wordt, begon haar carrière als thrillerschrijfster en won ze meteen de Hercule Poirot publieksprijs 2013. Ook werd ze genomineerd voor de Diamanten Kogel 2013. Een van haar korte verhalen is recent verschenen in het bijzonder prestigieuze Ellery Queen Mystery Magazine en genomineerd voor de Derringer Award 2017 voor beste korte verhaal. Voor haar thriller Schemerzone won ze de Hercule Poirot Prijs 2017.

Lees meer

Herman Brusselmans

Sinds het verschijnen van zijn doorbraakromen ‘De man die werk vond’ in 1985 is Herman Brusselmans één van de belangrijkste Nederlandstalige literaire auteurs. Zijn werk heeft vaak een hoog autobiografisch gehalte. Relatieproblemen, drank, seks en verveling zijn terugkerende thema’s. Buiten zijn boeken is Brusselmans bekend doordat hij regelmatig in de media verschijnt en columns schrijft voor verschillende kranten en tijdschriften. Zijn provocerende uitspraken zorgen geregeld voor de nodige ophef.

Zijn oeuvre bestaat ondertussen uit meer dan 70 romans, novelles, verhalenbundels en toneelstukken. Typisch zijn de grappige, absurde dialogen, de (pseudo-)autobiografische elementen en het opvoeren van Bekende Personen in totaal verzonnen situaties. Onder de baldadige humor vinden we vaak een diepere laag van weemoed, heimwee, angst en verdriet. Brusselmans schrijft literatuur die nog lang nadreunt.

Lees meer

Jo Claes

Jo Claes woont en werkt in Leuven. Succesvol is zijn misdaadreeks met hoofdinspecteur Thomas Berg in de hoofdrol. Zijn De mythe van Methusalem won in 2015 de Gouden Strop. Niet voor mietjes is zijn eerste jeugdthriller.

Lees meer