Laurien van Poelgeest is lerares Nederlands. En net als ieder jaar gaat zij in de eerste week van de zomervakantie mee op een zomerkamp voor kinderen. Als leiding. Laurien is zelf wel toe aan vakantie, maar ze heeft er zin in. Als kind ging ze al mee en ze heeft sindsdien geen jaar overgeslagen. Haar tweelingzus Tessa is er ook, net als een paar goede vrienden met wie ze inmiddels een vaste groep leiding vormt. Dit jaar is ook haar collega Pieter van de partij. En dat zij en Pieter al een tijd aan het flirten zijn, maakt het kamp voor Laurien alleen maar leuker.

Egmond aan Zee
Het kamp in de duinen bij Egmond aan Zee is een groot succes. Het is weer werkt mee. De kinderen zijn gelukkig en dat geldt ook voor Laurien. Zeker als zij en Pieter 's avonds bij het kampvuur letterlijk steeds nader tot elkaar komen. Bij het kampvuur gaat het ook over die ene gebeurtenis, 25 jaar geleden, toen een kind van het kamp verdween en in zee verdronk.

Bizarre wending
Natuurlijk heeft dat voorval destijds een enorme impact gehad. Laurien herinnert het zich nog precies. En nu ze weer op precies dezelfde plek is, komt alles terug. Het kamp neemt een bizarre wending als een van de kinderen op klaarlichte dag spoorloos verdwijnt. Alsof de geschiedenis zich herhaalt. De politie zet onmiddellijk een grootse zoekactie op touw, maar niemand heeft iets gezien, niemand heeft iets gehoord. Het jongetje is onvindbaar...

Eva van Kampen
Zomernacht is een volwaardige zomerthriller. Je had van Linda van Rijn ook niet anders verwacht. Toch kondigde uitgeverij Marmer Zomernacht in eerste instantie aan als het debuut van Eva van Kampen. Zo lazen we in Boekblad. Door een pseudoniem te gebruiken konden Marmer en Van Rijn de boekhandel én de fanbase van de auteur verrassen. En ze hielden zo ook een slag om de arm. Want Linda van Rijn wist niet zeker of ze het boek op tijd af zou krijgen. Zomernacht verscheen in dezelfde tijd als Casa Ibiza.

Over de schrijver
De officiële biografie van Linda van Rijn is dat zij na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche terechtkwam en daarnaast verhalen bleef schrijven. Maar Linda van Rijn is, net als Suzanne Vermeer, een pseudoniem. Welke schrijver erachter schuil gaat, is niet bekend. Maar hoe dan ook, Linda van Rijn heeft succesvolle literaire thrillers als Last Minute, Piste Alarm, Blue Curac¸ao, Winter Chalet, Viva Espana, Off Piste en Vakantievrienden op haar naam staan.

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis