Hoera, het is weer Boekenweek!
Dé maand voor iedereen die van lezen houdt. In zowel Nederland als België is de Boekenweek dit jaar van zaterdag 7 maart tot en met zondag 15 maart. De Boekenweek wordt georganiseerd door het CPNB. Dat staat voor Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Bij BookSpot hebben we alle boeken die je zoekt en natuurlijk krijg je het Boekenweekgeschenk er tijdens de Boekenweek gratis bij.

Rebellen & Dwarslezers
Het is dit jaar de 85e keer dat de Boekenweek georganiseerd wordt. Ook dit jaar is er een thema. Dat is: Rebellen & Dwarslezers. Het gaat om zij die anders durven denken én doen en daarmee aanzetten tot nadenken. Speciaal voor de Boekenweek heeft BookSpot handige Top 10 lijstjes gemaakt die te maken hebben met het thema. Denk bijvoorbeeld aan: Top 10 Seks, drugs en rock & roll, Top 10 Verboden of verbrand, Top 10 Wereldverbeteraars & Vrijheidsstrijders en de Top 10 Women who rule the world.

Gratis Boekenweekgeschenk
Tijdens de Boekenweek is het feest in de boekwinkel. En omdat daar cadeaus bij horen krijg je tijdens de Boekenweek bij besteding van €15,- of meer aan Nederlandstalige boeken een gratis Boekenweekgeschenk. Dit Boekenweekgeschenk wordt elk jaar door een andere schrijver geschreven. Het is een eer om het te mogen schrijven. In 2020 schrijft Annejet van der Zijl, bekend van o.a. de biografie van Annie M.G. Schmidt en de bestseller ‘Sonny Boy’, het Boekenweekgeschenk. De titel van het Boekenweekgeschenk van 2020 is ‘Leon & Juliette’. Tip: op zondag 15 maart reis je gratis met de NS op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Boekenweekessay
Naar aanleiding van het jaarlijkse thema geeft de CPNB ook een essay uit. Dit jaar geschreven door niemand minder dan Özcan Akyol. Je kent hem bijvoorbeeld als presentator bij Sterren op het Doek maar ook van zijn boeken ‘Eus’ en ‘Turis’. Het boekenweekessay, getiteld ‘Generaal zonder leger’, koop je tijdens de Boekenweek voor maar €3,75 in de boekwinkel. Natuurlijk bij BookSpot.