Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

eBooks

Filters

Filters

  • Meer Recent  
  • Meer Serie  

Karen Rose

Spanning, romantiek en een flinke dosis seks. Deze ingrediënten stopt auteur Karen Rose in al haar romantische thrillers. Karen maakte een behoorlijke carrièreswitch: ze werkte als chemicus in de levensmiddelentechnologie. Eigenlijk is ze dankzij haar vliegangst gaan schrijven. Om de vele vluchten voor haar werk door te komen, begon Karen meer te lezen. Haar man moedigde haar aan om ook zelf te gaan schrijven. En de rest is geschiedenis: de thrillers van Karen Rose worden inmiddels uitgegeven in onder andere Duitsland, Japan, Nederland en natuurlijk de Verenigde Staten.

Lees meer

Clive Cussler

Clive Cussler schrijft avonturenromans. En daar is hij behoorlijk goed in. Ruim 40 bestsellers heeft hij inmiddels op zijn naam. Het meest beroemd is de serie waar hij in 1973 zijn debuut mee maakte, met Dirk Pitt in de hoofdrol. Deze succesvolle reeks geeft vaak een alternatieve draai aan belangrijke historische events.

Ook de actiethrillers rondom Kurt Austin en Isaac Bell en de reeks Dossier Oregon zijn van zijn hand.Clive heeft een fascinatie voor gezonken schepen en is een actief wrakduiker. Hij heeft er zelfs een organisatie voor opgericht: het National Underwater and Marine Agency.

Maar boeken schrijven doet hij toch het liefst – en nog steeds met grote regelmaat. Elk jaar verschijnt er zeker één nieuw avonturenboek van zijn hand. Alleen al in Nederland en Vlaanderen heeft Cussler inmiddels al meer dan 3 miljoen boeken verkocht.

Lees meer

Isa Maron

Isa Maron werd in 1965 geboren in Utrecht. Op 19-jarige leeftijd verhuisde ze naar Amsterdam om economische wetenschappen en psychologie te gaan studeren. Isa combineert schrijven met haar onderneming op het gebied van human resources. Ze is getrouwd, heeft vier zonen en woont in Amsterdam.

Isa Maron debuteerde als schrijfster met Passiespel, uitgeroepen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2008. Een grotere bekendheid geniet zij echter als auteur van de vierdelige reeks ‘De Noordzeemoorden’, met respectievelijk de titels Galgenveld, IJskoud, Ritueel en Eindspel.

Lees meer

Saskia Noort

Een meisje uit Bergen
Saskia Noort is geboren in het Nederlandse kustplaatsje Bergen, Noord Holland. Ze deed de havo en studeerde daarna Journalistiek & Theaterwetenschap. Sinds begin jaren ‘90 werkte ze als ze als redacteur voor een aantal bekende magazines waaronder Viva, Marie Claire, TopSanté en Ouders van Nu en later LINDA.

In 2003 debuteerde Saskia met de literaire thriller Terug naar de Kust. Het boek speelt zich af in haar geboorteplaats Bergen. Het werd direct een enorme hit en er werden er meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Saskia zette hiermee ook het fenomeen literaire thriller op de kaart, iets wat daarvoor niet zo bekend was in Nederland. Sindsdien behoort ze tot de absolute top van Nederlandse schrijvers en verkocht ze ruim 3 miljoen boeken.

Saskia is geen moordenares en kan ook niet zingen
Vaak wordt aan Saskia Noort de vraag gesteld of haar boeken autobiografisch zijn. Maar niets is minder waar. Immers, Saskia heeft nog nooit iemand vermoord, nog nooit aan partnerruil gedaan en ze gebruikt geen drugs en kan ook niet zingen. Iets wat we wel terugzien in haar thrillers. Als schrijver moet je je verplaatsen in je personages. Je kunt hen laten doen wat je zelf niet durft.En hoe schrijf je eigenlijk een boek? Volgens Saskia Noort kun je het vergelijken met een zwangerschap. Eerst heb je de conceptie, dat is het idee. Dan moet je researchen en de karakters bepalen, dat is de zwangerschap. En dan komt het eruit, de bevalling. Dit proces neemt gemiddeld geen 9 maanden maar een jaar in beslag. De boeken van Saskia Noort zijn spannend, maar altijd herkenbaar.

Nominaties
Na het succes van Terug naar kust verscheen in 2004 haar tweede thriller: De eetclub. Voor beide boeken werd ze genomineerd voor De Gouden Strop, de prijs voor de beste Nederlandstalige misdaadroman. En het succes hield niet op want ook Nieuwe buren (2006), Afgunst (2007), De verbouwing (2009), Koorts (2011) en Debet (2013) werden genomineerd voor De Gouden Strop en de NS Publieksprijs.

De boeken van Saskia lenen zich, met name door de herkenbare situaties, goed voor een verfilming. Denk aan echtscheidingen, decadentie, overspel, haat, nijd, botox en moederschap. Terug naar de kust en De eetclub werden tot film bewerkt en van Nieuwe buren werd voor RTL4 een 10-delige televisieserie gemaakt. Grote namen als Linda de Mol, Katja Schuurman, Thijs Römer en Daan Schuurmans spelen hierin een hoofdrol.

In 20017 schreef Saskia ter gelegenheid van de maand de crime passionel Afgunst. In februari 2009 kwam haar boek De verbouwing uit. Dit boek verkocht goed maar niet alle recensies waren lovend. Maar de naam Saskia Noort was al gevestigd en de echte fans waren sowieso enthousiast. Eind 2013 verscheen Debet, het vervolg op De eetclub.

Privé
Saskia woont in Amsterdam, maar heeft ook een huis op het Spaanse eiland Ibiza, waar ze geregeld is om in alle rust te schrijven. Ze is een single mom en heeft twee kinderen: Mathieu en Julia.

Op 3 augustus 2014 zat ze bij Wilfried de Jong aan tafel bij Zomergasten.

Lees meer

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella veroverde de harten van miljoenen lezers met haar immens populaire Shopaholic-serie, inmiddels vereeuwigd op het witte doek met Isla Fisher, en de romans Wat spook jij uit?, Hou je mond!, Aanpakken! en Ken je me nog? Ook de romans onder haar eigen naam Madeleine Wickham, Zoete tranen, Slapeloze nachten, Dubbel feest en De cocktailclub, zijn inmiddels razend beroemd. De auteur woont met haar man en kinderen in Londen.

Lees meer