De dag van de doden is het laatste deel van de serie die startte met Blauwe maandag. Psychotherapeut Frieda Klein heeft haar knusse huis inclusief haard verlaten. Want seriemoordenaar Dean Reeve zit achter haar aan. Om haar vrienden en familie te beschermen duikt Frieda onder. Met een tas kleren en een loodzwaar schuldgevoel zwerft ze langs verschillende adressen.

Slachtoffers
In zijn jacht op Frieda heeft Reeve al een paar mensen vermoord. En er volgen er meer. In een winkelstraat in het noorden van de straat crasht een auto. De man achter het stuur blijkt al dagen dood. Op Hampstead Heath sterft een man in de vlammen. Er wordt een fietser doodgereden. De politie snapt er niets van en het onderzoek loopt vast.

Vrolijke student
In De dag van de doden maken we kennis met Lola Hayes, een vrolijke student criminologie die haar scriptie wil schrijven over Frieda. Toevallig is het wel. Maar Lola loopt Frieda tegen het lijf op het kerkhof waar een van Frieda’s vrienden begraven ligt. Ze neemt zich voor om Frieda te helpen. En samen en zwerven ze door Londen.

Londen
Net als de vorige delen is er in dit laatste Frieda Klein-boek weer een grote rol weggelegd voor Frieda’s lievelingsstad. Nicci French beschrijft de wanbdelingen en omzwervingen van Frieda en Lola alsof je naast ze loopt. Terwijl de psychotherapeute er steeds meer van overtuigd raakt dat Dean Reeve verantwoordelijk is voor de moorden, slelt Lola, fris en onbevangen, alle vragen waar Frieda zelf niet op komt.

Verrassende climax
Nicci French bouwt het verhaal langzaam op. De serie moet eigenlijk wel eindigen met de dood van Frieda of van Reeve. Maar wie het wordt? De puzzelstukjes vallen een voor een op hun plek. Het boek houdt je 366 pagina’s lang in zijn greep. De ontknoping is verrassend.

Top 10
Ook deze thriller Nicci Gerrard en Sean French hoort thuis in de top 10 van spannende boeken. De dag van de doden is het laatste deel van een reeks. Er staan veel verwijzingen in naar de vorige delen. Handig als het alweer een tijdje geleden is dat je de vorige delen las. En ideaal als je nog helemaal niets van Frieda Klein hebt gelezen. Het schrijversechtpaar is ondertussen al bezig met een nieuw boek dat zich ook in Londen afspeelt. Zonder Frieda trouwens.

Direct downloaden