Maak een nieuw boekenlijstje

Dit kun je altijd nog aanpassen

Annuleer

Nederlandse thrillers

Filters

Filters

  • Meer Serie  

Isa Maron

Isa Maron werd in 1965 geboren in Utrecht. Op 19-jarige leeftijd verhuisde ze naar Amsterdam om economische wetenschappen en psychologie te gaan studeren. Isa combineert schrijven met haar onderneming op het gebied van human resources. Ze is getrouwd, heeft vier zonen en woont in Amsterdam.

Isa Maron debuteerde als schrijfster met Passiespel, uitgeroepen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2008. Een grotere bekendheid geniet zij echter als auteur van de vierdelige reeks ‘De Noordzeemoorden’, met respectievelijk de titels Galgenveld, IJskoud, Ritueel en Eindspel.

Lees meer

Esther Verhoef

Esther Verhoef (’s-Hertogenbosch, 1968) begon haar schrijvende carrière ooit als columnist, maar vooral als auteur van populair-wetenschappelijke en informatieve boeken over huisdieren. In dit genre schreef zij meer dan 50 boeken, goed voor een slordige 9 miljoen verkochte exemplaren. Tegenwoordig gooit Esther het over een andere boeg en is zij uitgegroeid tot één van Nederlands meest succesvolle schrijfsters. Haar psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: zij zijn al meer dan twee miljoen keer verkocht. En dat aantal loopt gestaag op…

Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther, samen met haar man, ook psychologische actiethrillers onder pseudoniem Escober. Esthers solowerk en de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Aan eremetaal heeft Esther overigens ook geen gebrek: ze won de Hebban Crimezone Award, de NS Publieksprijs, de Diamanten Kogel én in 2016 de Gouden Strop voor het boek Lieve mama.

Lees meer

Linda van Rijn

Geïnspireerd door Suzanne Vermeer...
Linda van Rijn is een Nederlandse auteur van succesvolle, spannende vakantiethrillers. Ze studeerde literatuurwetenschappen en ging daarna in de reisbranche werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties, daarna als interimmanager voor een grote toeristische organisatie. Van Rijn schreef voor de lol verhalen, maar ze had nooit het doel om schrijver te worden. Dat veranderde plotseling na het lezen van Cruise van Suzanne Vermeer. Ze raakte geïnspireerd en besloot op dat moment om ook zelf aan de slag te gaan.

In 2011 debuteerde ze met de thriller Last Minute. En nog in hetzelfde jaar werd haar tweede boek Piste alarm uitgegeven. Ze hield het tempo er lekker in want binnen 4 jaar had ze 9 titels op haar naam staan. Alle boeken van Linda zijn duidelijk seizoensgebonden. Bekende zomerse thrillers van Linda van Rijn zijn Vakantievrienden, Zeezicht, Vive La France, Blue Curaçao en Villa Toscane. En Winterzon, Winterwereld, Off piste en Winterchalet spelen zich in de sneeuw af.

Bedacht
Maar had je er nu al jaren stiekem van gedroomd om Linda van Rijn in de supermarkt tegen te komen, dan moeten we je helaas teleurstellen. Linda van Rijn is een pseudoniem en wie er precies achter haar guitige stockfoto gezichtje schuilgaat weet niemand. Ze is bedacht als ‘collega’ van thrillerschrijfster Suzanne Vermeer. Om het nog wat ingewikkelder te maken: Suzanne Vermeer bestaat zelf ook niet: zij is het pseudoniem van duikschoolhouder Paul Goeken (overleden in 2011).

Over Linda van Rijn gaat uitgeverij Marmer nog steeds ietwat geheimzinnig te werk. Wel heeft uitgever Marc Gisbergen heeft inmiddels toegegeven dat Linda van Rijn en Sandrine Jolie, auteur van erotische thrillers, één en dezelfde persoon zijn.

Nederlandse Bestseller Top 60
Hoe je het ook went of keert: Linda leeft. Ze is een veelgelezen en geprezen schrijfster die iedere zomer én winter een zinderende thriller uitbrengt waar duizenden fans op wachten. Met succesvolle titels als Last Minute, Piste Alarm, Blue Curaçao, Winter Chalet, Viva España, Off Piste, Villa Toscane, Ski Resort is ze inmiddels een gevestigd auteur. Haar boeken verschijnen steevast in de Nederlandse bestseller Top 60.

Lees meer

Patricia Snel

Patricia Snel (1967) groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal- en letterkunde. Inmiddels is zij fulltime auteur en ondernemer.

Lees meer

Michael Berg

Michael Berg (1956) studeerde Nederlands in Amsterdam, was componist/zanger en werkte lange tijd voor de omroep. Momenteel woont hij in Frankrijk. In zijn veelgeprezen reeks thrillers met in de hoofdrol journaliste Chantal Zwart verschenen Twee zomers, Blind vertrouwen en Een echte vrouw.
Kijk voor meer informatie ook eens op www.michaelberg.nl.

Lees meer