Biffy Clyro

Biffy Clyro

Schotse rockband die vooral post-hardcore, alternatieve en experimentele rock speelt. De band is niet meer weg te denken uit de Schotse muziekgeschiedenis.

Midden jaren negentig wordt de band opgericht door Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnson, als verwoording van hun Nirvana en Guns �n Roses obsessie. In 1997 verhuizen de tieners naar Glasgow. Officieel om de opleiding Audio Engineering te volgen, maar eigenlijk om de band naar een hoger niveau te tillen. In de opvolgende jaren, is de band voornamelijk bezig met het zoeken naar een eigen sound en het verbreden van de muzikale horizon.

Op een bepaald punt wordt de band goed in wat zij doen, erg goed. Het publiek was klaar voor Biffy Clyro. De eerste kennismaking met de band is de single Iname, afkomstig van de EP thekidswhopoptodaywillrocktomorrow. In 2001 wordt het debuutalbum The Blackened Sky uitgebracht, waarna een periode van intensief touren aanbreekt. Tot aan heden zijn er nog drie albums met veel succes uitgebracht: The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2005) en Puzzle (2007).