Green Day

Green Day

Begin jaren �90 scoort de Amerikaanse band Green Day de ene hit na de andere met nummers als Basket case en When I come around. De band is ��n van de belangrijkste punk rock bands uit die tijd en zorgt, samen met bands als Blink 182 en The Offspring, voor een opleving van de punk. De band uit Californi� weet als geen ander hoe ze hits moeten maken, en is nog steeds ��n van de toonaangevende bands in de rock. Geen stadion is te groot en geen land is te ver voor Green Day!

Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt ontmoeten ekaar in de school cafetaria en beginnen, samen met drummer John Kriftmeyer, de band 'Sweet Children'. Na drie jaar ziet John geen toekomst meer in de band en stopt ermee, waarna hij wordt vervangen door Tre Cool. De band verandert van naam en stijl en noemt zichzelf 'Green Day', wat �de hele dag niks doen en blowen� betekent.

Met Dookie breekt Green Day door naar het grote publiek. De cd waarvan singles Basket case en When I come around megahits worden betekend de wereldwijde doorbraak van de band en een opleving van de punkmuziek. Meer albums volgen waaronder het in 2000 verschenen album Warning. Na Warning is het een tijdlang stil rond de band, tot ze in 2004 terugkomen met het album American Idiot. Inmiddels is Green Day populairder dan ooit en niet meer weg te denken uit het punk rock genre.