Linkin Park

Linkin Park

Wat voor muziek maakt Linkin Park nu eigenlijk? Over de exacte stijl/genre van Linkin Park wordt veel getwist. Meningen vari�ren van alternative tot nu-metal. De band vind zelf dat ze niet echt in een hokje zijn te plaatsen. Dat maakt ook niet uit want ze zijn ��n van de best verkochte bands van de wereld. Dit mede door hun eerste studioalbum Hybrid Theory waarvan er ruim 19 miljoen over de toonbank zijn gegaan. Welke stijl het dus ook is... het slaat wel aan!

Mike Shinoda en Brad Delson zijn de oprichters van de band Xero. Op een gegeven moment verlaat zanger Mark de band wegens andere verplichtingen en wordt Chester Bennington aangetrokken om hem te vervangen. In 1999 tekent de band een contract bij Warner en veranderen ze de naam Xero in Linkin Park. Dave Farrel en Joe Hahn worden aan de line-up toegevoegd en Linkin Park is geboren.

In 2000 komt Linkin Park met hun debuut album Hybrid Theory, welke meteen in de smaak valt bij het grote publiek. Vooral de nummers Crawling en One step closer worden grote hits. In 2002 komen ze met hun tweede album, Reanimation, en in 2003 met hun beroemde Meteora album. In 2003 komen ze ook met een live CD: Live in Texas.