Mylo Freeman

Mylo Freeman

Mylo Freeman werd in 1959 in Den Haag geboren. Na de middelbare school ging ze naar de Rietveld Academie. Daar volgde ze verschillende vakken zoals mode, grafisch ontwerpen en schilderen. Illustratie vond ze uiteindelijk het leukste om te doen en daar is Mylo dan ook mee doorgegaan. Na haar studie heeft ze een aantal jaren in New York gewerkt als model en daarnaast was ze druk met tekenen en schilderen. Mylo kwam terug naar Amsterdam en na een korte zangcarri�re, die een solo-cd opleverde, besloot ze zich toch weer met illustreren bezig te houden. Mylo begon te illustreren voor bladen zoals Viva en Psychologie. Pas toen haar zoon David werd geboren, kwam ze op het idee voor kinderen te gaan schrijven en tekenen.

Mylo's eerste boek Potje! uit 1997 is mede tot stand gekomen doordat haar zoontje David op het potje moest. Mylo wilde hem een leuk verhaaltje vertellen om hem te helpen op het potje te gaan. Ze bedacht een soort Assepoester-verhaal, maar in plaats van het schoentje is het een potje dat moet passen.

Mylo's lijfspreuk is: Joepie de poepie!!! Zelf las ze graag jongensboeken omdat ze altijd spannend waren en vol van avontuur. Zelf vind Mylo Om te smullen haar mooiste boek ('Ik vind altijd mijn laatste boek het mooiste!').

Mylo heeft in 1998 de Kiekeboekprijs gewonnen met Potje! Dit boek is bovendien verschenen in Korea, Denemarken en Amerika. Binnenkort verschijnt het ook in Isra�l!

Andere boeken van Mylo Freeman die ook in het buitenland zijn verschenen: Speentje! (Korea) Zazo wil bij het circus (Denemarken) Wat een grote ogen (Denemarken) Lekker eten, spelen, slapen en Lieve dieren (Denemarken).

Wilt u nog meer weten over Mylo Freeman? Kijk dan op: www.mylofreeman.com